Biltema i Stjørdal ønsker å flytte butikken fra Hellsenteret til den gamle plastfabrikken på Tangen.

Varehus

Her planlegger Biltema å bygge opp et varehus på i underkant av fire tusen kvadratmeter. Butikken i Hellsenteret har blitt altfor liten for butikkvirksomheten til Biltema.

Norplasta-fabrikken blir nå bygget om til andre formål. Stjørdal kommune har godkjent at Ford-forhandler Kverneland Bil får etablere seg i deler av fabrikklokalene. Stjørdalspolitikerne godtok bilforretning, fordi det handler om plasskrevende virksomhet med kapitalvarer.

Sa nei til Burger King

Samtidig sa planpolitikerne nei til planene om Burger King-restaurant i anlegget. Nå får planpolitikerne i Stjørdal en ny etableringsnøtt å bryne seg på. Biltema og eierne av Norplasta- anlegget søker om å få dispensasjon fra kommunen sitt planverk.

Planene som stjørdalspolitikerne har vedtatt, tillater nemlig ikke etablering av større detaljhandelsvirksomhet utenom sentrumskjernen. Også regjeringen har gitt sterke føringer som begrenser etablering av kjøpesentre utenom sentrumsområder.

Nasjonale føringer

Ifølge nasjonale definisjoner vurderes større butikker som driver med detaljhandel, for å være kjøpesenteret. Grensen ligger på tre tusen kvadratmeter. Biltema ønsker en butikk på fire tusen kvadrat.

Rådmannen må holde seg til planene som politikerne har vedtatt og retningslinjene fra regjeringen når han skal vurdere etableringssøknaden. Derfor blir anbefalingen til planpolitikerne at de må si nei til Biltema-butikk i den gamle Norplasta-fabrikken.

ARC-Arkitekter som har utarbeidet Biltema-planen, mener etableringen ikke bryter med De mener kommuneplanen som stjørdalspolitikerne har vedtatt, åpner for at det kan etableres forretningsvirksomhet i tilknytning til andre næringsareal.

Arkitektene mener stjørdalspolitikerne må gjøre en helhetsvurdering av planverket. De peker på at politikerne allerede har tillatt at det blir etablert bilforretning i det samme fabrikkanlegget.