Også i år vil butikkene bidra til å skape bluesstemning i Stjørdal. Festivalen Blues in Hell er like rundt hjørnet og festivalen sammen med Stjørdal næringsforum håper handelsstanden er med slik de har gjort tidligere.

Skal pynte byen

Butikkene utfordres i år til å være med og konkurrere om beste blues-utstilling, denne gang med temaet "paraplyer og blues".

Hvem som vinner blir klart under åpningskonserten torsdag med Hell Blues Kor i Kimen.

- Premiene å vinne er festivalpass, forteller Odd Petter Haugseth i Stjørdal Næringsforum. Han er på Husfliden, som er klar til å pynte butikken igjen. De har tidligere vunnet prisen "beste utstillingsvindu".

Paraplyer

- Hvorfor paraplyer? Skal vi forberede oss på regn?

- Pyntingen pleier å ha et tema, eller en gimmik. Ett år var det sykler, ett år var det strikking. Denne gang er det paraplyer.

Haugseth håper også at butikkene kjøper bluesskjorter til alle ansatte, slik de pleier. Helga Forbord  vil komme rundt og ta opp bestilling, forteller han.

Bluesskjorter

- At alle i butikkene er kledd i bluesskjorter er med og forankrer bluesfestivalen ute blant folk flest. Folk ser at "alle er med". Butikkenes kjøp av skjorter er faktisk også et svært viktig økonomisk bidrag til selve festivalen, sier Odd Petter Haugseth.