Det er et moderne og flott bygg, så jeg har god tro på at det finnes interesserte, sier megler i Eiendomsmegler 1 Næringseiendom, Kristian Hogstad Lund.

Det er i all hovedsak Cavotec Micro-Control AS selv som har brukt bygget, som ble satt opp i 2011. Nå er bedriften med rundt 15 ansatte på jakt etter nye lokaler i Stjørdal for videre drift.

To kjøpegrupper

Det er Cavotec Realty Holdings N.V. som står som selger av næringsbygget på industriområdet på Geving. Tomtearealet er på cirka 7.955 kvadratmeter, mens byggets totalareal lyder på rundt 2.756 kvadratmeter.

Bygget går over to etasjer med kjeller under deler av eiendommen.

– Det er en fantastisk utsikt over flyplassen og Stjørdal, særlig fra 2. etasje, mener Hogstad Lund.

Han forteller at det er to kjøpegrupper som er aktuelle.

– Det kan være for bedrifter som vil eie bygget. Men det kan også være aktuelt for en eiendomsinvestor å kjøpe, for så å leie ut igjen, sier Kristian Hogstad Lund.

Over 40 millioner

Eiendomsmegleren har allerede vært i kontakt med aktuelle kjøpere, og det ble gjennomført et par visninger før sommeren.

– Men det er først nå vi går aktivt ut i markedet. Vi skal snakke med aktører i hele regionen. Bygget kan romme mange arbeidsplasser, og det vil overraske meg hvis det ikke finnes noen som er interesserte. Jeg tror ikke det vil stå tomt så veldig lenge, sier han.

– Pris?

– Det er ikke satt noen prisantydning, men det er signalisert en pris på i overkant av 40 millioner kroner.

Utvikling

Peter Grönholm startet som daglig leder ved Cavotec Micro-Control i slutten av 2011, etter at bedriften flyttet inn i nybygget på Gevingåsen.

– Det blir jo trist å forlate både bygget og plassen. Vi har hatt det helt supert. Men samtidig kan det være en ny start for de som er igjen hos oss, sier han.

Da han begynte i jobben var det mellom 50 og 60 ansatte. De levde av å produsere radiofjernstyring til blant annet olje- og gassnæringen. Bedriften var gjennom en nedbemanning i mai i 2015, og i vår måtte også rundt 20 ansatte forlate arbeidsplassen. Årsaken var svikt i det norske markedet.

– Produksjonen er avsluttet. Nå søker vi etter nye lokaler i Stjørdal, for bygget på Gevingåsen er satt opp for større virksomhet og større omsetning, sier Grönholm.

Nå er det fullt fokus på utvikling og nyskaping i bedriften, opplyser han.