Det har kommunens økonomisjef Roar Størset regnet ut. Kommunen skrev tirsdag under en ny treårsavtale med mulighet til ett års forlengelse der DNB blir Stjørdal kommune sin hovedbankforbindelse.

Avtalen innebærer at det vil strømme over tre milliarder av kommunen sine penger gjennom DNB. DNB blir hovedbankforbindelse for alle inn- og utbetalinger fra Stjørdal kommune og NAV.

DNB vant kontrakten i konkurranse med flere andre banker.

Kjernen i den nye bankavtalen er at Stjørdal kommune nå sikrer seg en minsterente på pengene som stående i DNB. Og den rentesatsen ligger litt over den såkalte NIBOR-renta. Det er markedsrenta norske banker bruker når de låner penger til hverandre.

Hvor mye over, vil ikke kommunens økonomisjef Roar Størseth svare på. Tallet karakteriseres som en «forretningshemmelighet».

Størseth peker på at marginene er veldig små, men Stjørdal kommune håndterer så store beløp at summen over tid kan bli betydelig.

– Det er hevdet at kommunens avtale er så gunstig at dere låner penger rimelig av staten og tjener penger på å plasserer dem på konto hos egen bankforbindelse i stedet?

– Marginene er veldig små. Men det har nok hendt at vi har tjent litt, svarer økonomisjef Roar Størset.

Økonomisjefen har regnet ut at kommunen over treårsperioden vil kunne tjene 10 millioner kroner på den nye bankavtalen med DNB.

Det er ordfører Ivar Vigdenes veldig fornøyd med.

– Hver eneste krone teller, sier Vigdenes.

Ordføreren sier seg veldig glad for at kommunen har sikret seg en gunstig avtale med DNB.

Tirsdag morgen hadde han invitert representanter fra DNB til ordførerkontoret for å signere bankavtalen.

Også Ruth Karin Størseth Sørlie som er banksjef i DNB’s avdeling i Stjørdal, er veldig glad for at Stjørdal kommune fortsatt skal være kunde hos dem.

Kommunen blir DNB Stjørdal sin aller største kunde.

Sørli ønsker ikke å si noe om hvor mye banken vil betale for å få hand om milliardene fra Stjørdal kommune. Hun peker på taushetsplikten overfor kunden og ønsker ikke å bekrefte om Stjørdal oppnår et lite pluss i forhold til markedsrenta som bankene gir hverandre.

Sørli sier avtalen med kommunen betyr mye for DNB i Stjørdal. Banken satser sterkt på Stjørdalsmarkedet. Avdelingskontoret teller nå 17 medarbeidere.