Ei barndomsvenninne til Gro Langnes (37) meldte henne på som frier i «Jakten på kjærligheten». Selv visste hun ingenting før telefonen fra TV2 kom.

– Jeg satt i et møte i Trondheim tidligere i sommer da TV2 ringte meg med spørsmål om jeg ville være med i «Jakten på kjærligheten». Jeg fikk sjokk. Men jeg konkluderte med at jeg ikke kunne la sjansen gå fra meg. Jeg lot det stå til, sier Gro Langnes og ler.

Senterlederen i Kimen kino blir å se på TV2 i beste sendetid førstkommende mandag. Hun er én av de ti frierne til bonden Axel Tobias Sanderud (43) fra Singsås.

– Jeg hadde flere å ta hensyn til før jeg til slutt sa ja til å være med. Jeg har en sønn på fem år, sier Gro, som kom flyttende til Sveberg i Malvik for rundt tre år siden. Hun kommer opprinnelig fra bygda Eide på Nordmøre.

Venninna tok affære

37-åringen fikk med seg presentasjonen av årets kjærlighetsbønder, og tenkte at Axel Tobias Sanderud var «rimelig kjekk». Litt senere snakket hun med ei barndomsvenninne på telefon om programmet.

– Hun sa at jeg måtte sende inn brev til ham, men jeg svarte at det kom jeg aldri til å gjøre. Noen uker senere kom forespørselen fra TV2, og da skjønte jeg hva som hadde skjedd, sier Gro.

Venninna Carina hadde nemlig sendt inn brev for henne.

– Jeg visste ingenting. Hun syntes vel det var på tide at jeg skulle finne meg en mann, sier hun og smiler.

Speed-date

I mandagens program skal de fire bøndene på speed-date på Hoel gård med de ti frierne de har valgt ut fra brevbunken. Gro innrømmer at hjertet dunka kraftig før hun møtte Axel Tobias Sanderud for første gang.

– Vi hadde fem minutter, og det gikk utrolig fort. Med det samme jeg kom inn i rommet så jeg bare TV-kameraer, og jeg måtte neste lete etter ham. Det var veldig nervepirrende, og jeg satt og skalv før jeg gikk inn. Men det var veldig hyggelig, og jeg føler at vi fikk en god tone, sier hun.

– Hvordan er han?

– Før jeg møtte han fikk jeg et inntrykk av at han var en jordnær og rolig type. En trygg og stødig mann. Det fikk jeg bekreftet på daten.

Mer enn det sier hun ikke. For Gro kan ikke avsløre hvordan det går videre i programmet. Selve utvelgelsen er gjort, og deltakerne må holde det hemmelig fram til det blir vist på TV-skjermen.

Lite gårdserfaring

Bonden selv er oppvokst i Trondheim. Allerede da han var 16 år kjøpte han gården på Bogen søndre gård i Singsås. Her driver han med ammekyr, skog og lakseturisme.

– Har du gårdserfaring, Gro?

– Det kan jeg ikke skryte på meg. Da jeg besøkte bestemor om sommeren i barndommen, så brukte jeg å gå over til naboen og stelle med hesten. Men jeg er jo fra bygda og er vant til å ta i et tak.

På spørsmål om hun er villig til å flytte på seg, tar hun litt betekningstid.

– Det var et spørsmål jeg stilte meg før jeg sa ja til å være med på dette. Jeg har flere å forholde meg til. Uavhengig av Jakten på kjærligheten så har jeg ingen intensjon om å flytte på 1-2-3. Det får vi eventuelt ta etter hvert, forteller Gro, som er spent på å se seg selv på TV.

– Jeg skulle gjerne vært med uten kameraene rundt oss. Jeg har ikke den store gleden av å se meg selv på TV. Men det er bedre å angre på det man har gjort, enn å angre på det som aldri ble gjort, sier Gro Langnes.