Politiet gjennomførte en fartskontroll på E14 i Teveldalen mellom klokka 18 og 20 torsdag kveld. De stilte seg til med laseren på en rettstrekning. Det er 80-sone på stedet.

Kontrollen resulterte i fire førerkortbeslag. To motorsykler ble målt i 171 km/t og 169 km/t, mens to biler ble målt i 148 km/t og 118 km/t.

– Det er ekstremt graverende, og det er flere som kjører i altfor stor hastighet. Dette gjør meg både bekymret og handlingsrettet, og viser nødvendigheten av at vi må holde flere kontroller på stedet, sier stjørdalslensmann Marit Helene Stigen. Hun er også driftsenhetsleder for politiet i Værnesregionen.

Ny UP-bil

Politiet har fått flere klager fra publikum om at det foregår råkjøring på den aktuelle strekningen i Teveldalen. For kort tid siden gjorde også Statens vegvesen målinger, som viste høy hastighet på stedet.

– Vi må sette inn ressurser på bakgrunn av informasjonen vi har. Vi må jobbe systematisk med holdninger og forebyggende arbeid. Og det må starte i tidlig alder, sier Stigen.

De store hastighetene på E14 i Teveldalen har også vært et aktuelt tema i trafikksikkerhetsutvalget i Meråker, der blant annet politiet er med.

– Det har vært oppe flere ganger, og vi har forpliktet oss med slike fartskontroller. Det kommer vi til å fortsette med, understreker Marit Helene Stigen.

Det blir stasjonert en ny UP-bil i kjelleren på lensmannskontoret i Stjørdal i disse dager. Den skal brukes i hele distriktet. Stjørdal har også en sivil UP-patrulje.

– I samarbeid med UP blir E14 en prioritert strekning for oss i tiden framover. Det er veldig bra at vi har to UP-patruljer stasjonert i Stjørdal, noe som kommer hele Værnesregionen til gode, sier Stigen.

Konsekvens

Hun forteller at noe av det tøffeste i jobben som lensmann er de alvorlige trafikkulykkene.

– Aller verst er dødsulykkene, og jeg tenker ofte tilbake på det. Med så høye hastigheter som ble målt i Teveldalen torsdag kveld, vurderer ikke sjåførene konsekvensene for sine medtrafikanter. Det kan få fatale følger, sier Stigen.