Midnattskonserten i borggården lørdag 27. august er Skatval hornmusikklags storsatsing i forbindelse med at de markerer sitt 120-årsjubileum.

– Har sett bilder derfra, og vet at Sommero har holdt på der ute noen år. Jeg har aldri vært på Steinvikholmen selv. Det er alltid risikosport med utendørskonsert, men jeg gleder meg, sier Ole Edvard Antonsen.

Imponert over øvingslokale

Trompetisten stortrivdes under øvingen på Kimen og skrøt voldsomt av storsalen i Kimen kulturhus til kultursjef Jarle Førde. De to er gamle kjente.

– Det låter bare vanvittig bra der inne. En så varm lyd. Jeg er imponert altså, sier Antonsen.

Borgkonsert

Det blir litt andre rammer når Edvardsen og Are Hembre sammen med Skatval hormusikklag skal opptre på Steinvikholmen, men det skal også bli bra, lover prosjektleder for borgkonserten, Morten Moa.

Are Hembre og Ole Edvard Antonsen har trubadurt sammen før, forteller Moa. På denne konserten har de fått plukke ut sine favoritter, og det kommer til å bli låter fra ulike sjangere.

Opptrer med Are

Antonsens kanskje mest kjente låt Vidda er på programmet, og det er også Tour de Force.

– Og så gleder vi oss på Ares helt nye tolkning av Beatles-låten Help. Det blir spesielt, sier Moa som også nevner nasjonalromantikk og folkemusikk. I det hele tatt blir det noe for enhver smak, legger han til.

Familiekveld

Skatval hornmusikklag ønsker seg at folk legger merke til at Turbuss 1 setter opp buss tur/retur. Og at borggården åpner en og en halv time før konserten.

– Det er fritt fram å ta med familie og andre og være der og nyte kvelden mens det skumrer. Folk kan få kjøpe seg fiskesuppe, som er vårt varemerke, og det blir også salg fra kiosk, sier Morten Moa.