Dette er den perfekte mulighet til å kjøpe julegaver. Her finner du de spesielle gavene, mener arrangørene av årets Meråkerdager.

Neste helg er det klart for den ene helga i året der Meråker kan vise seg fram og virkelig by på sine fortreffeligheter.

Har fått med seg næringslivet

Som vanlig er det skolekorpset som står bak. I år har «dagene» fått en litt ny profil.

– Vi har i større grad enn før fått med oss næringslivet. Lokale bedrifter stiller med egen stand. Net-invest kommer for å presentere sine planer om leiligheter, Autoline vil være her, og det samme vil Merut, et alarmselskap og Hero Norge, ramser Gunnar Smedberg opp.

I tillegg deltar en rekke lag og organisasjoner, som Barnas Turlag, Røde Kors og Frivilligsentralen.

Kommunen er med

Gunner Smedberg, «Grenseløse»-generalen framfor noen, er glad for at Meråker kommune endelig er med.

–Vi vet ikke konkret hva de kommer med. Men det gir oss større seriøsitet at kommunen nå er med. Det lover godt for senere år, sier Smedberg, som allerede nå løfter blikket framover mot nye «dager».

Kunst og håndverk

Til tross for alt nytt – den tradisjonelle kunst- og håndverksmessa, som alltid har vært en del av Grenseløse Meråkerdager, er der selvsagt også i år.

– Den går som vanlig. I år har vi 33 utstillere med oss, folk som tilbyr forskjellige produkter som de har laget selv, sier Gunnar Smedberg.

Bærebjelken

I alle år har Meråker skolekorps vært bærebjelken i Grenseløse Meråkerdager. Korpset har stått bak og dratt lasset – enkelte år sammen med andre.

– Vi ønsker å få med oss flere lag og foreninger for virkelig å få markedsført Meråker, få slått fast at dette er helga der det virkelig skjer noe i Meråker, sier styreleder Liv Irene Krogstadnes i Meråker skolekorps.

Dugnad for bygda

Styret for korpset er opptatt av at «Dagene» er en dugnadsjobb for hele bygda. «Dagene» bærer korpset økonomisk, de gjør det mulig for Meråker å ha et skolekorps som spiller på 1. og 17. mai, som kan dra på korpsturer, som gir økonomi til å spare penger til nye uniformer, slik de har planer om å kjøpe.

Dessuten er styret stolte over et korps i vekst. De eldste fortsetter, samtidig som nye aspiranter trer inn i rekkene.

Samspill

– Det å være med i et korps, handler om samspill, om å gjøre noe sammen, om å dyrke fram en felles følelse av at «dette ble bra!». Det å være med i korps, gir deg en hobby for livet. Her er man sammen, på tvers av ulik alder, understreker et samstemt styre.

– Ingen konkurranse, med andre ord?

– Ikke medlemmene imellom. Det handler om å bli best sammen!