En stjørdalsmann i 40-årene ble tatt med til St. Olavs Hospital i Trondheim for sjekk etter branntilløp. Han reagerte med sinne og sparket en lege i hodet på sykehuset.

Det var i fjor høst at brannalarmen gikk i boligen til mannen.

Da mannskaper fra helse og politi kom til stedet, viste det seg at mannen hadde tørrkokt en kjele, som igjen hadde tatt fyr.

Alkohol og sovemedisin

Mannen har i avhør forklart at han hadde drukket en flaske vin tidligere samme dag og at han hadde tatt sovemedisin like etter at han startet å lage mat på kjøkkenet hjemme. Det var bakgrunnen for at han sovnet fra kjelen på komfyren.

Det ble på stedet bestemt at mannen skulle fraktes til St. Olavs for undersøkelser.

Ville ikke undersøkes

På sykehuset ble han møtt av vakthavende lege som skulle undersøke seg. Han var ikke samarbeidsvillig og virket irritert. Stjørdalsmannen framsto beruset, men ikke overstadig.

Da legen skulle undersøke mannen, sparket han legen i ansiktet. Etter dette prøvde han å ødelegge det medisinske utstyret som var koblet til kroppen hans. Sykehuspersonalet oppfattet situasjonen som truende og tilkalte sikkerhetsvaktene. De kontaktet så politiet, som kom og hentet mannen og satte han i arresten.

Mannen sa i sin forklaring i Inntrøndelag tingrett at han ikke husket noe fra kvelden før han våknet opp i sentralarresten i Trondheim dagen etter.

Fortsatt sykmeldt

Legen som ble sparket, fikk en skade i den store ansiktsnerven som følge av sparket, og er fortsatt 100 prosent sykmeldt. Han har hatt kontinuerlige smerter i ansiktet etter hendelsen og helt fram til i dag.

Stjørdalsmannen er nå dømt i Inntrøndelag tingrett til 21 dager i fengsel for sparket mot legen. Av dette skal det gjøres et fradrag på to dager for utholdt varetekt. I tillegg må mannen betale 1.000 kroner i saksomkostninger, ifølge dommen.

Dommen var enstemmig.