Anleggsaktiviteten på Frigården pågår nå for fullt. Ett år før Agrisjå 2017 åpner kan arrangørene meddele at det aller meste er i rute. Viktigst nå er opparbeidelse av nytt maskinområde og nye grøntarealer.

- Med flytting ut av Stjørdal sentrum dobles tilgjengelig messeareal, noe som betyr større armslag og gode mulighet for å utvide og forbedre landbruksmessa, forteller daglig leder Ole T. Hofstad, som sammen med ledergruppen nylig inspiserte det nye messeområdet.

Mye infrastruktur

Hofstad forteller at det tyngste løftet for arrangørene er opparbeidelse av et rundt 30 dekars sammenhengende område som skal tåle tungt utstyr.

– Hit kommer det største og nyeste av maskiner innen moderne landbruk her til lands. Vi må ha arealer som tåler dette og ikke minst må vi ha arealer som tåler de store trailerne som kommer med utstyr. Her på Frigården er det nok av areal, men vi er avhengige av et betydelig areal med tilstrekkelig bæreevne, sier Hofstad.

Starter på nytt

Agrisjå har en lang suksesshistorie på den gamle Travbanen i Stjørdal sentrum. Agrisjå 2014 hadde om lag 25000 besøkende og en rekordstor tilstrømming av utstillere. Men voksesmertene ble etter hvert betydelige og en flytting ut av sentrum var nødvendig.

– Med dobbelt så stor areal kan vi endelig få utnyttet potensialet som ligger i messa. Vi satser på et bredere innhold, samtidig som vi skal forsterke den profesjonelle delen når det gjelder husdyr og maskin, forteller Hofstad, som ikke legger skjul på at flyttinga til Frigården langt på veg innebærer at man må bygge messa opp på nytt.

– Nå har vi muligheten for å komponere hele messa på en bedre måte. Vi kan på sett og vis starte fra scratch.

Hofstad framholder at Agrisjå, som ny og større messe på Frigården, også innebærer en ny og større arrangørorganisasjon.

– Nå har vi en fast ledergruppe som forbereder og styrer det hele. I tillegg blir langt flere involvert ved selve oppbygginga og gjennomføringa av arrangementet.