Påskelabyrintgeneralen Viggo Valle (62) er klar med nytt spørreprogram. Stjørdalingen skal fra 6. september to ganger i uka teste nordmenns allmennkunnskap i quiz på NRK P1+ i programmet Radiokontakten.

– Vi inviterer lytterne til å ringe inn, akkurat som i Påskelabyrinten. Dette er programmet for alle som har lyst til å delta, sier Valle.

Variert

– Men i motsetning til Påskelabyrinten, er det ikke bare reisemål folk skal finne fram til. Vi legger opp til en variert meny med ulike kategorier som populærvitenskap, TV- og radioøyeblikk, samfunn, historie, musikk og kjente personer for å nevne noe, sier Valle.

De som blir med konkurrerer med en annen innringer i en duell. Vinneren går videre til neste duell, og når sendinga er over blir dagens vinner kåret.

Sendingene vil gå tirsdag og torsdag klokka 12.30 på DAB-kanalen NRK P1+. Her har Valle vært programleder siden oppstarten for tre år siden, og kanalen ble fort den største radiokanalen som utelukkende sendes digitalt. Valle krysser fingrene for fortsatt suksess.

– Vi ser at spørreprogrammer er populære både på TV og radio, og jeg håper jo lytterne vil like dette også. Neste år er Påskelabyrinten 30 år, og jeg gleder meg voldsomt til den, men fram til da ser jeg fram til å teste ut spørsmålene jeg har laget til Radiokontakten, sier 62-åringen.

Godt voksne

NRK P1+ er kanalen for de godt voksne lytterne. Kanalen byr på musikken, programmene og stemmene de kjenner.

NRK P1+ kan høres på DAB-radio, på nettradio eller via TV-apparatet.