Røde Kors er plukket ut til å være mottaker av pengene som kommer inn via TV-aksjonen. Stjørdal kommune har allerede bestemt at de gir 30.000 kroner. Formannskapsmedlem for Høyre, Rune Larsen, sier at det var enstemmighet om å øke beløpet til TV-aksjonen til 30.000 kroner.

– For det første er det lenge siden vi har hatt noen økning i bidraget fra kommunen, slik at pengesummen i realiteten har blitt mindre. I tillegg har vi blitt flere stjørdalinger, og da er det helt naturlig at vi øker potten, sier Larsen.

Godt mottatt

Denne meldingen ble selvfølgelig godt mottatt av Stjørdal Røde Kors. Kirsti Grønvoll sier at de er i full gang med å planlegge aktivitetene i forbindelse med TV-aksjonen, og sier videre at 1. oktober er startskuddet for arbeidet.

– Vi er selvfølgelig glad for at nettopp Røde Kors er valgt ut til å være mottaker for TV-aksjonen. Vi skal være synlig i gatebildet i Stjørdal og planlegger masse aktivitet fram mot selve aksjonsdagen, sier Kirsti Grønvoll.

Vil gjerne bli flere

Grønvoll håper også at fokuset Røde Kors nå får vil føre til at lokallaget får enda flere medlemmer.

– Selvsagt vil vi bli flere. Vi har mange oppgaver og ønsker å gjøre enda mer.

Tiltak i en rekke land

Midlene fra årets TV-aksjon vil gå til en rekke land som opplever krig og uroligheter.

- Pengene fra årets aksjon går til Syria, Libanon, Afghanistan, Sør-Sudan, Somalia, Myanmar, Honduras, El Salvador og Guetamala. I tillegg vil en god del av pengene går til integreringstiltak her i landet, sier Grønvoll.

Lite som forsvinner

Grønvoll poengterer også at Røde Kors er en av få organisasjoner som er representert i de fleste konfliktområder.

- Vi er representert over hele verden gjennom vår organisasjon. Det fører til få mellomledd og lite som forsvinner på veien, sier Grønvoll.

- Jeg tror på innsamligsrekord, og det fortjener Røde Kors. De gjør en fantastisk jobb, avslutter Rune Larsen.