Det har skjedd veldig mye omkring nybilhandelen i Stjørdal de siste årene, og mer vil skje i tida som kommer. En rekke forhandlere har kommet seg på plass i nye bilhus, og nybilsalget har også vært bra så langt i august.

Pr. 21 august er det solgt 473 nybiler i Stjørdal, mot 465 i samme periode i fjor.

Mitsubishi vokser mest

Det merket som kan kalles vinneren så langt i år, er Mitsubshi. Nå må det nevnes Mitsubishi er ny på Stjørdal for året. Men uansett er det sterkt å kapre tredjeplassen med 66 solgte biler.

– Vi er veldig godt fornøyd med salget av Mitsubishi så langt i år, og det er ingen tvil om at Outlander har vært en salgsvinner. Når vi i tillegg har Nissan og Opel på huset, så står nå bilhuset til Trio for om lag 30 prosent av alt nybilsalg på Stjørdal så langt i år, sier Andreas Uthus Nilsen, daglig leder ved Trio Bilsenter.

Han synes det er morsomt å nærme seg både Volkswagen og Toyota og er spent på fortsettelsen. Han forteller videre at det er stor aldersforskjell på hvem som handler Outlander.

– En oversikt vi har viser at snittalderen er like over 45 år. Det er lavere enn snittet for nybilsalg. Så det er tydelig at dette er en bil som også appellerer til de som er litt yngre, avslutter Uthus Nilsen.

10 på topp nybilsalg fordelt på merke

1) Volkswagen - 105

2) Toyota - 92

3) Mitsubishi - 66

4) Nissan - 48

5) Suzuki - 31

6) Volvo - 27

7) Mercedes-Benz - 22

8) Opel - 17

9) Hyundai - 12

10) Peugeot - 9