– Vi gleder oss veldig til nybarnehagen står ferdig, smiler Vegard Lufall i Skjelstadmark.

Han er far ti to døtre. Madeleine på ett år har vært så heldig å få plass i barnehagen i Skjelstadmark, mens storesøster Mathea på fire må gå i Hegra barnehage.

Feiret med bløtkake

– Det skal bli veldig flott å få begge jentene i samme barnehage i Skjelstadmark, sier Vegard Lufall.

Han var en av mange foreldre møtte opp og var med på å spise bløtkake forleden for å feire byggestarten på nye Skjelstadmark barnehage.

– Vi foreldre har opplevd mange tilbakeslag i kampen for barnehagen, men nå er gravemaskinene i gang, smiler Vegard Lufall.

Gleder seg gjør også Anders Westöö som er styrer i Skjelstadmark Barnehage. Han bød foreldre på bløtkake for å feire at byggingen av den nye barnehagen endelig er kommet i gang.

– Vi satser på å ta i bruk den nye barnehagen i slutten av august neste år, smiler Westöö.

Etter planen skal den nye barnehagen stå ferdig til skolestart høsten 2017.

Sårt tiltrengt

Den nye barnehagen vil bety an sårt tiltrengt utvidelse av barnehagekapasiteten i Skjelstadmark. Dagens barnehage har plass til 33 barn. Når nybarnehagen åpner neste år, kan tallet dobles. Barna i Skjelstadmark og de ansatte får en topp moderne barnehage.

Den nye barnehagen bygges på plassen mellom den gamle barnehagen og ballbingen ved Skjelstadmark oppvekstsenter. De gamle barnehagelokalene vil bli gjort om til administrasjonslokaler når den nye fløya på over fire hundre kvadratmeter står ferdig.

Utsatt og utsatt

Den politiske striden omkring Skjelstadmark Barnehage har foregått i mange år. De elendige toalettforholdene ved barnehagen i Skjelstadmark ble beskrevet i reportasjer her i lokalavisa Stjørdalens Blad allerede for 15 år siden.

Flere planer for ny barnehage har vært laget. Barnehagen har også vært vedtatt i kommunestyret, men blitt foreslått utsatt på grunn av pengemangel i kommunen.

Utsatt igjen

For to år siden så det ut til å løsne. Da ønsket sentrale stjørdalspolitikere å få den nye barnehagen i Skjelstadmark ferdig til skolestart i år. Slik gikk det ikke. Men nå er gravemaskinene på plass og byggearbeidet i gang.

Derfor opplever foreldregruppa byggestarten som en veldig stor begivenhet. Folk i Skjelstadmark tør liksom ikke tro at nå blir den etterlengtede barnehagen faktisk bygget. Bløtkaka som ble servert ved barnehagen forleden, smakte derfor veldig godt for dem som møtte opp for å være med på feiringen.