Ingvild Kjerkol fra Stjørdal representerer Arbeiderpartiet på Stortinget. Sammen med fem andre stortingspolitikere er hun utsending til FN’s generalforsamling.

Kjerkol var til stede da Amerikas president Obama talte til FN-forsamlingen tirsdag.

– Jeg rakk det så vidt, sier Kjerkol.

Amerikareisen ble forsinket av tåke på Værnes på søndag.

– Denne uka er såkalt høynivåuke i FN. Det kryr av statsledere fra hele verden her, forteller Kjerkol på telefon fra New York.

Ved kaffemaskina traff stjørdalspolitikeren plutselig den britiske statsministeren Theresa May. Og Kjerkol deltok på møte sammen med den franske presidenten Francois Hollande.

Onsdag møtte hun også en gammel kjenning:s Generalsekretær Jens Stoltenberg i NATO besøker FN denne uka. Også Norges statsminister Erna Solberg er på plass.

– Det ble tid til en kort prat med Jens, forteller Ingvild Kjerkol.

Hun registrerer at det er høy spenning i FN. Krigen i Syria står på dagsorden. Den norske delegasjonen kommer tett på storpolitikken.

Ingvild Kjerkol sitter i helse- og omsorgskomitéen i Stortinget. Hun skal derfor delta på flere møter i FN om helsepolitikk der også Norges helseminister Bent Høie deltar.

Denne uka handler det mye om hvordan verden skal få bukt med antibiotika-resistente bakterier som er en stor trussel mot folkehelsa verden over.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg er en gammel kjenning av Ingvild Kjerkol. Til venstre er stortingsrepresenntant Jorodd Asphjell fra Sør-Trøndelag.