Frank Leander Lillerøvann Husås (8) og kompinsen Leon Aleksaner Wahl (8) har så vidt tid til å stoppe og ta en kort prat før de haster videre rundt løpebanen på idrettsanlegget på Vardetun. Det gjelder om å gjøre unna så mange runder som mulig, og de to har det travelt.

Meråker skole arrangerer skolejogg for elevene i småskolen. Rundt 100 barn fra første til fjerne klasse deltar med liv og sjel.

Skjema

– Det er landslaget for fysisk fostring i skolen og SOS Barnebyer som står bak Skolejoggen, som blir arrangert over hele landet. Dette er fjerde gangen vi i Meråker er med på dette, forteller lærer Bjørg Torvik mens hun stadig må krysse av på skjemaet som skriftlig bevis på at en smårolling har gjort unna enda en runde på banen.

Hjelper andre

Ifølge Bjørg Torvik har skolejoggen to formål.

– For det første tar vi en frivillig statkontingent som går til å hjelpe barn i andre land. I år sender vi pengene til et barnehjem i Tanzania. Og for det andre har vi fokus på at det er godt å løpe, og på det å gjøre noe sammen, sier Meråker-læreren.

Stor innsats

Innsatsviljen er det ingen ting å si på, selv om ikke alle beveger seg like raskt rundt løpebanen. Noen løper for full hals, andre går i litt mer makelig tempo.

Men rundt banen skal de!

– Noen holder på helt til vi slutter klokka 12. Tidligere år har vi hatt barn som har gjort unna 25-30 runder i løpet av formiddagen. Da har de lagt bak seg en hel mil, sier lærer Ellen Hetland Ljung med et smil.

Sprek kar

Åtteåringen Leon syns ikke det er så mye å snakke om.

–Jeg bare gjør det. Jeg begynner å springe, og så går jeg litt, og så springer jeg på nytt. Jeg bruker masse energi, sier han

– Sprek kar, altså?

– Ja. Jeg er vant til å gå, Jeg pleier å gå til skolen hver dag, sier Leon Aleksander Wahl.

Det ligner nesten som starten på Holmenkollstafetten når rundt 100 smårollinger i Meråker legger ut på Skolejoggen. Elevene fra første til fjerde klasse i Meråker deltar i Skolejoggen. Foto: Ivar Værnesbranden
Naeb Gebreiesus medskjemaet som viser at han har gjort unna 12 runder. Foto: Ivar Værnesbranden
Intens kamp om å passere målstreken først. Fra vewnstre: Leon Aleksander Wahl, Ida Eveline Petersen og Anniken Steen Iversen. Foto: Ivar Værnesbranden