Dommen betyr at eiendomsselskapet nå må betale Meråker kommune 19.000 kroner i saksomkostninger.

­– Vi tar dommen til etterretning, sier John Magnar Høiseth i en kommentar til bladet.no. Han medgir at utfallet ble annerledes enn han ønsket, men Høiseth kommer trolig ikke til å anke dommen fra tingretten.

LES OGSÅ: Politiker meøter kommunen i retten

Til tross for at Meråker kommune fikk rettens medhold, føler John Magnar Høiseth at han og eiendomsselskapet likevel kommer fra rettssaken med æren i behold.

– Vi har i hvert fall hjulpet Meråker kommune med en spesialsydd leilighet en tid, sier Høiseth.

Leiekontrakt

Partene har vært uenige om forståelsen av en avtale om leie av rom i den gamle Nustad skole.

Høiseth fikk henvendelse fra flyktningetjenesten i Meråker med spørsmål om han hadde ledig husvære som kommunen kunne bruke til å bosette flyktninger. Selskapet hans brukte en god del penger på å pusse opp boligen.

Stridens kjerne har vært forståelsen av leieavtalen. Høiseth krevde en avtale som sa at kommunen skulle leie i minst tre år for å ta kostnadene om ombygging. Men kommunen sa opp avtalen fordi den mener at avtalen åpner for det.

Dermed har Moe Høiseth Eiendom krevd å få dekket tapte leieinntekter i perioden fram til de fikk inn nye leietakere i huset. Forliksrådet ga selskapet medhold i dette kravet, men det godtok ikke Meråker kommune. Nå har retten gitt kommunen medhold.

Profilert politiker

Det har bidratt til å gjøre saken litt ekstra spesiell at John Magnar Høiseth er en av Meråkers mest profilerte lokalpolitikere. Han har flere perioder bak seg i lokalpolitikken. Høiseth sitter i komunestyret og formannskapet for Bygdelista i Meråker

Det var også en av grunnene til at kommunen ønsket å få belyst striden i retten.

LES OGSÅ: Ber ordføreren stoppe rettssak

Sektorsjef Marit Graftås har tidligere uttalt til bladet.no at en minnelig ordning lett kunne ha blitt stemplet som kameraderi og kompistjenester. Det stemplet ville Meråker kommune ikke ha på seg.