– Kan man drive grønt jordbruk fra en evig tankegang om vekst, eller kreves det noen helt nye grep for å drive et landbruk som er godt for dyr, mennesker og kommende generasjoner?

Det er Anne Marit Ligaard, lokallagsleder i Miljøpartiet De Grønne i Stjørdal som reiser spørsmålet, ogsom lover et svar i Kimen torsdag 27. september.

– Stjørdal MDG arrangerer grønn debatt i Kimen denne torsdagen. Vi er veldig glade for at både Svein Hammer og Vegard Vigdenes tar turen til Kimen denne kvelden. Vi tror at grønt skifte blir viktig i det kommende valget og at nettopp grønn landbrukspolitikk kan bli spesielt viktig i Nord trøndelag. Vi vil at så mange som mulig vil komme og være med på debatten , selvsagt helt uavhengig av partipolitisk tilhørighet, sier Ligaard.

Ligaard forteller at Svein Hammer er samfunnsforsker og ekspert på norsk politikk.

– Hammer har nylig gitt ut boka « Fra evig vekst til grønn politikk», der han går i dybden av ulike grønne tankespor. Han kommer til Stjørdal for å gi oss mer innsikt i framveksten av politiske ideologier og deres løsninger på den økologiske krisen vi i dag står overfor, sier den lokale partilederen.

Lokale Vegard Vigdenes presenterer hun som småbruker i Forradalen og leder i Stjørdal og Meråker småbrukarlag.

– Han jobber for  endring av norsk landbrukspolitikk, for en mer bærekraftig ressursutnyttelse, for bedre levekår for dyra, og for at produksjonen skal bygge på lokale resurser. Han vil dele sine visjoner om hvordan Norge kan få en bærekraftig, my landbrukspolitikk, sier Anne Marit Ligaard, og ønsker velkommen til Kimen.