Naturvernforbundet i Stjørdal og Meråker er sterkt kritisk til tanken om vei mellom Meråker og Tydal. Det er flere grunner til det.

– For det første vil denne veien være et betydelig inngrep i et område i kategorien «inngrepsfrie naturområder». Veien er i seg selv et betydelig inngrep. Den vil også medføre ferdsel og økt bruk av området, sier Morten Harper, leder i lokalavdelingen av Naturvernforbundet.

– Så har vi hensynet til Skarvan-Roltdalen nasjonalpark, som er viktig for både flora, fauna og ikke minst for fuglelivet. Ifølge det gamle kartet over den aktuelle traseen, vil veien gå bare fire kilometer fra grensen til nasjonalparken, sier naturvernlederen.

– Og for det tredje: Mange mener at dette handler om en «liten veistubb». Men i regionalt perspektiv fins det i Trøndelag nesten ingen naturområder med mer enn fem kilometer fra vei. Derfor vil dette være et betydelig inngrep, sier Morten Harper.

– Meråker risikerer å bli isolert av ras nede i dalen?

– Man må sørge for å ha skikkelig beredskap på E 14, både for å hindre ras, og for å rydde hvis raset først går. Skulle vi bygge alternative veier eller snarveier for å korte ned reisetiden, blir det lite igjen av naturen. For oss blir dette et altfor stort inngrep i urørt natur. Derfor tror og håper vi at det går som på 70-tallet: At veien bare blir en strek på kartet, sier Morten Harper.