– Vi har tre-fire interessenter vi har jobbet med før vi la ut dette salgsobjektet, sier Geir Falck Anderssen, megler i Nylander i Stjørdal, som har dette salgsoppdraget.

Over 60 mål

De siste fem-seks årene har kaia vært privateid av Ingrid Eva Kobdock. Stjørdalens Blad hadde en kort samtale med eieren, men hun var ikke interessert i å kommentere salget. Mente et slikt salg ikke hadde offentlighetens interesse.

Eiendommen er på 60 mål, E6 deler den i to, 30 mål på oversiden av Europavegen, skogsterreng, og like stort areal som utgjør selve havneområdet. Store lagerbygninger, flere tusen kvadratmeter under tak, og administrasjonslokaler.

50 på lønningslista

Dagens eier kjøpte Langstein kai av Bachke & Co i Trondheim. Johan Petter Bye fra Langstein var havnebestyrer i 15 år fram til siste eierskifte i 2010-11.

– Det var stor trafikk i den tiden jeg var der. Vi hadde store kunder her som Norgesfôr, Felleskjøpet, Stormøllen, og tonn inn og tonn ut av kunstgjødsel. Her kom det mengder med plast, syre, gjødsel og mengder såkorn til landbruket.   Til Langstein kai kom også stål til panelovnsvirksomheten hos Nobø på Tangen, stålruller på 6-7 tonn. Også Glava brukte oss, sier Bye.

Han var organisert i Langstein losse- og lasteforening, fagforening tilknyttet Norsk Transportarbeiderforbund.

– Gjennom tidene har det vært stor aktivitet på denne kaia. Det ble funnet protokoller her som viste 50 mann på lønningslista, sier Bye.

I dag er det mindre aktivitet, men gjennom Langstein terminaldrift selges det paller, og holdingsselskapet Pallehandleren kan også knyttes til denne havneeiendommen.