Forslag på kandidater har kommet inn, og det er flere prisverdige kvinner fra Trøndelag i bunken som absolutt fortjener heder og utmerkelse, forteller Arena-sjef Marianne Thomassen.

Spørsmålet er om arrangøren får til å gjøre noe særlig stas på vinneren.

- Jeg er fortvilet

- Jeg er litt fortvilet. Vi skulle allerede tidlig i denne uken gått ut med informasjon om prisen til media og til de som venter på å nominere en verdig kvinne, men jeg har ikke lyktes i år å få inn sponsor til prisen på 40.000,- kroner. Av dette 30.000 kroner i pengegave, og til statue, gravering, diplom, blomster, administrasjon, timer, markedsføring, kjøring, møter med jury etc, sier Marianne Thomassen.

- Som ny i jobben med kvinners arena var jeg sikker på at det ville bli rift om å få være sponsor til en så viktig pris som Årets arenakvinne. Det kunne ikke falle meg inn at det ville bli vanskelig til tross for at det er sent på året og dårlige tider, legger hun til.

Næringsforum har fått god hjelp av blant andre DNB i tidligere år,og de er inne også i år som sponsor men på andre områder av konferansen.

De samme hver gang

- Det kan da ikke være slik at det er de samme som stiller opp hver gang. Vi har banket på dører til andre aktører uten å lykkes å finne noen som vil gi gaven, sier Thomassen.

- De kvinnene som har blitt nominert har nok fått seg en ekstra klapp på skulderen på veien videre og tidligere vinnere av Årets arenakvinne har fortalt at det var en stor styrke for deres karriere, for selvtillit og ikke minst at det er noen som takker dem og ser deres arbeid, forteller Thomassen.

I fjor gikk prisen til selveste nobelprisvinner May-Britt Moser.

–Vi trenger flere forbilder for andre i sin bransje, studenter eller medarbeidere. Ved å belønne de som gjør en ekstra innsats er vi på vei til et bedre samfunn, mener Arena-sjefen.

Har kandidatene

- Juryen for prisen har allerede hatt et møte og sitter klar til å vurdere innkomne forslag. Men nå vet vi ikke helt hva vi skal gjøre. Dette er en ny situasjon, sier Thomassen.

Hun håper på en snarlig løsning slik Kvinners Arena-konferansen 28. oktober har en gave til en verdig vinner.

- Det ville vært veldig veldig trist om vi for første gang på så mange år ikke har denne gaven, sier hun.

- Kan løsningen bli at Stjørdal Næringsforum må finansiere premien?

- Stjørdal Næringsforum har ikke økonomi til å finansiere premien. Vi er en medlemsorganisasjon og har lagt ned tid og ressurser i utførelsen av kåringen av årets arenakvinne fordi vi synes det er viktig.

- Blir det noen kåring uten premie?

- Håper jo at det kommer en god løsning etter at det er i media og at det blir en gladnyhet å presentere i etterkant. Det vil være vanvittig urettferdig om tidligere vinnere har fått en gave og årets ikke får det.

11 foredragsholdere

Kvinners Arena skal i år være svært næringsrettet med en minister og 11 foredragsholdere som skal snakke om det å være en god medarbeider og kvinner i ledelse, forteller Marianne Thomassen som håper at noen vil hjelpe Arena-konferansen ut av krisen.