Brannsjef Bjørn Rønning er overveldet over oppslutningen om den åpne dagen på brannstasjonen i Stjørdal. Folk sto i kø allerede en halv time før brannsjefen og hans kolleger åpnet dørene.

Fullt hus

– Veldig artig at så mange stjørdalinger kommer for å se hva brann- og redningstjenesten holder på med, smiler brannsjefen.

Hundrevis av barn var med på de mange aktivitetene ved brannstasjonen lørdag formiddag. Aller gjevest var nok turene med brannbil for fulle sirener en runde i sentrumsgatene. Også turene høyt opp i lufta i brannvesenets lift var mektig populære.

Også de andre nødetatene deltok under brannvesenets åpne dag. Her var representanter for både politi, ambulanse, Røde kors og refleksaksjonen Lys.

Forebyggende arbeid

– Slike arrangement er en viktig del av det forebyggende arbeidet som brann- og redningstjenesten driver, sier brannsjef Bjørn Rønning.

Han forklarer at brann- og redningstjenesten i Stjørdal har god beredskap, men fokuset legges mer og mer på forebyggende arbeid. Da er det viktig å starte med de yngste og få dem interessert. Håpet er at barna skal bli enda mer observante og passe på når de kommer hjem.

– Vi vet at informasjon og forebyggende arbeid gir veldig gode effekter, sier Bjørn Rønning.

Ordføreren kom

Også stjørdalsordfører Ivar Vigdenes er begeistret over innsatsen til brann- og redningstjenesten som er en kommunal tjeneste. Ordføreren var innom den åpne dagen lørdag formiddag sammen med Rolf Charles Berg som leder komité plan. Komitéen har det politiske ansvaret for brann- og redningstjenesten i Stjørdal.

– Det er virkelig trivelig å se at så mange stjørdalinger fatter interesse for brannvesenets åpne dag, sier ordføreren.

Han roser brann- og redningstjenesten for det forebyggende arbeidet enheten driver.

Ordfører og komitéleder fikk oppleve at brannstasjonen var pakkende full av barn og voksne.

– Brann- og redningstjenesten i Stjørdal driver veldig effektivt og godt. Men det er veldig trangt på brannstasjonen i sentrum, medgir ordfører Ivar Vigdenes.

Han forteller at kommunen jobber med planer for å bygge ny brannstasjon. Flere tomtealternativer har vært nevnt.

– Stjørdal har behov for en n y brannstasjon. Det skal vi også få til om noen år, sier ordføreren.

Han vil imidlertid ennå ikke komme med bastante løfter om når en n y brannstasjon kan stå ferdig. Men kommunen jobber seriøst med planene.

Brann- og redningstjenesten i Stjørdal teller nå rundt 30 medarbeidere. 18 av disse er med i den frivillige beredskapsstyrken som rykker ut ved brann og andre hendelser.