Dette er et av spørsmålene Eva Lien (A) gjerne vil ha svar på. Hun tar opp saken i kommunestyret i neste uke.

Hun vil ha redegjort for prosessen før Meråker kommune valgte å bli medlem av Coperio bedriftshelsetjeneste. Blant annet vil hun vite hvem som bestemte denne endringen av bedriftshelsetjeneste.

Ikke i AMU

- For meg er selve prosessen hovedsaken. Tillitsvalgte ble for eksempel ikke tatt med på råd før endringen. Den ble heller ikke behandlet i arbeidsmiljøutvalget, slik det ifølge loven skal. Hvem har vært med i prosessen? Ikke formannskapet, ikke kommunestyret, ikke arbeidsmiljøutvalget, sier Ap-representanten.

Hopper bukk

Til Stjørdalens Blad sier hun at dette ikke er første gang administrasjonen hopper over den formelle behandlingen og bare gjør ting.

- Selv om administrasjonen har fått delegert forskjellige oppgaver, kan den ikke bare hoppe bukk over lover og regler, sier hun.

- Vet du at dette har skjedd?

- Ja!

Inhabil

Eva Lien var tidligere leder for Meråker Bedriftshelsetjeneste. Dette fikk hun rett i fleisen forrige gang det ble stilt spørsmål omkring denne tjenesten.

- Bygdelista stilte spørsmål rundt bedriftshelsetjenesten i forrige kommunestyreperiode i en interpellasjon til ordføreren. Svaret de fikk, var bare svada. Den gang møte jeg som vararepresentant, og jeg kunne tenke meg å følge opp spørsmålet. Men da jeg prøvde på det, ble jeg klubbet ned med beskjed om at jeg var inhabil. Noe svar fikk vi ikke. De ansattes helse ble solgt på billigsalg, der det bare har blitt tatt hensyn til økonomi, ikke til innhold og kvalitet på tjenesten, sier Eva Lien.