– Det er alltid slik at de siste prosentene kan det være noe mer med. Likevel, hovedprosjektet, det å gi alle i Stjørdal adresse, er ferdig. I januar i år hadde 76 prosent av eiendommene i kommunen fått adresse. I dag er tallet 96 prosent, så vi er snart ved «vegens» ende, sier Håvard Bjørgum, rådgiver i etat teknisk drift i Stjørdal kommune.

Svær jobb

Bjørgum er ikke i tvil, det er en viktig og betydelig jobb som er gjort. Ikke bare boenheter og næringsbygg i kommunen har fått adresse, også hytter i større felt uten veg fram til hytta.

– Vi har fire områdefelt i kommunen, og her har hyttene fått adresse, det vil for eksempel være hyttene på Sonvatna, de har fått nummer. Andre områdefelt er Sillermoen, Vigdvatna og Gråvatna, sier Bjørgum.

Han forteller også om mange nye navn, og endring av uoffisielle navn.

– Ingeniørvegen i Hegra heter nå Stortjønnvegen, sier Bjørgum.

Han nevner også det nye prinsippet når det gjelder nummerering av eiendommene.

– Blant annet blir nummerering i Vassbygdvegen endret. Nummereringa skal nå angi avstanden fra der vegen starter og fram til husstanden eller næringsbygget. Vassbygdvegen får også endret startpunkt til rundkjøringa med Ringveg nord. Det betyr at Medbroen får endret adresse fra Innherredsvegen til Vassbygdvegen, men får ikke nummer 1, men kanskje 9, som da angir at Medbroen ligger 90 meter fra starten av Vassbygdvegen, sier Bjørgum.

Ukjent for Medbroen

– Jeg var ikke kjent med at vi får ny vegadresse og nye husnummer. Likevel, det høres rasjonelt ut, at Vassbygdvegen starter fra rundkjøringa med Ringveg nord. Vi har fire husnummer på Medbroen i dag, og de er fra hundre og oppover. Vi får nok et lavere oddetall nå da, sier Hjørdis Thyholt, eier av Medbroen.

Helt til Sverige

Bjørgum nevner så at begge Europavegene gjennom kommunen har fått lokale navn. E6 heter Riksvegen, mens E 14 harnavnet Mellomriksvegen.

– Har du Mellomriksvegen 1811 så bor du 1,8 mil fra starten på Mellomriksvegen på Halsøen, sier Bjørgum.

Så forteller han at Mellomriksvegen også fortsetter som mellomriksvegen gjennom Meråker kommune.

– Det som er bra her, at i Meråker fortsetter nummereringa på eiendommene etter at kommunegrensa med Stjørdal er passert, Dessverre er det ikke slik hva angår Selbuvegen som det heter på begge sider av kommunegrensa mellom Stjørdal og Selbu. Etter at siste nummer er passert i Stjørdal kjører du noen meter mot Selbu og du kommer igjen til Selbuvegen nummer 1, sier Bjørgum uten ytterligere kommentar.

Godt i gang

Når Bjørgum har gjort ferdig adresseringa, så overtar fagansvarlig veg i Stjørdal kommune, Ketil Fiskvik, arbeidet med utsetting av vegnavnskiltene.

– Dette arbeidet startet vi i fjor, og er kommet langt. Nye skilt er bestilt etterhvert, og jeg regner med at vi skal være ferdige med vår andel skilt i løpet av inneværende år, sier Fiskvik.

Fiskvik sier «vår andel», noe som betyr kommunens veger.

– Det er fylket som har ansvaret for skilting av riks og fylkesveger. Vi har et stort antall av fylkesveger i Stjørdal. Dette må Statens Vegvesen kommentere sjøl, men så vidt vites har ikke de startet utsetting av vegnavn på sine veger i Stjørdal, sier Fiskvik.