Bikkja tok sporet, og det lukter elg.

Jaktleder og hundeeier Olav Ludvig Skjelstad var noe andpusten da han sendte denne beskjeden ut på radioen. Hunden var på sporet og jakta var i gang.

Årets elgjakt for Boråslaget startet i mastua  hos Jon Morten Husbyn i Skjelstadmark. Med varme i grua og kaffe på kjelen ble jaktlisensene kontrollert og postene utdelt. Da var ikke klokka mere en sju, søndag morgen.

Gode utsikter

Boråsen jaktlag kan felle fem elger i år, med to hjorter i tillegg. Hjortestammen øker i dalføret og resultatet av dagens storviltjakt viste også at det er tilfelle.

– Vi gikk en runde i marka i går, sa grunneier og elgjeger, Jon Morten Husbyn , da så vi fem voksne dyr. – Så det er gode utsikter for å treffe på elg i dag.

På post

Klokka viste fem over halv ni da det første skuddet smalt.

– Jeg har skutt en hjort, forkynte Rolf Dølvik over radioen.  Og nesten i samme andedrag .

– Kan jeg skyte en til?

– Nei, den forsvant!

Den sindige SAS-kapteinen virket noe opprømt etter å ha felt et dyr så fort etter at jakta var i gang. Men drevet gikk videre og Olav Ludvig Skjelstad og den ni år gamle Østsibirske Laika fortsatte jakten østover fra Rømodalen og  mot Rådalen.

Elgfall

– Her lukter det elg , sa driveren over radioen. -Jørgen den kommer over posten din.

Og klokka var akkurat fem på ti da det smalt. Først ett skudd, så ett til.

– Elgen ligg hos meg, sa Jørgen Dølvik Husbyn.  Han hadde felt en fin ungokse med bare ett skudd.  Drevet ble avsluttet og det ble samling med gratulasjoner  og slakting av de felte dyra. I mens ble det tent bål og kaffe kokt.

– Det er  ikke så hyggelig med den skrantesyken som ble påvist på storvilt i vår, sa jegerne. Det skaper merarbeid for oss, hodene skal jo leveres inn til mattilsynet for å bli kontrollert der. Det blir meget spennende  å se resultatet av kontrollene.

Dette er nesten det beste med elgjakta, sa jegerne da de var samlet rundt kaffebålet. Fv. Petter Skjelstad, Jo Skjelstad, Bård Skjelstad, Jørgen Dølvik Husbyn, Bjørg Husbyn, Olav Ludvig Skjelstad, Svein Horrigmo, Rolf Dølvik og Jon Morten Husbyn. Foto: Arnulf Gresseth