Nå gir laget alt for å beholde plassen i andredivisjon.

Stemningen var stor på Nye Blinkbanen i Stjørdal søndag ettermiddag. Hjemmelaget Stjørdals-Blink slo Rosenborgs andrelag 5-0. De fire første målene kom som perler på en snor i første omgang.

Over 360 tilskuere var møtt fram for å se Stjørdals-Blink.

– En veldig artig kamp, sier Stjørdals-Blinks ferske trener Nils Petter Austad.

Han tok over treneransvaret for andredivisjonslaget for få dager siden.

– Dette var en veldig viktig seier for oss. En seier vi var helt avhengige av, sier Austad.

Treneren sier seg veldig godt fornøyd med innsatsen til laget.

– Det ble spilt veldig bra i perioder, sier Austad.

– Rosenborg II består av juniorer som dere normalt burde slå?

– Jeg er enig i det. Men 5-0 er veldig, veldig bra, sier Austad.

Han konstaterer at Rosenborgs juniorer også spilte veldig bra i perioder.

– Vi kunne lett ha fått et baklengsmål mot oss, sier Austad.

Han konsentrer nå kreftene om neste oppgave for Stjørdals-Blink. Det blir bortekamp mot Brattvåg på Sunnmøre neste helg for det nedrykkingstruede laget.

– Vinner vi den kampen også, har vi kontakt igjen, mener Austad.

Han legger ikke skjul på at bortekampen mot Brattvåg blir en tøff oppgave.

– Brattvåg blir vurdert til å være et bedre lag enn oss, sier Austad.

I kampen på Nye Blinkbanen søndag ettermiddag Jonas Følstad åpnet med den første scoringen for Stjørdals-Blink da det hadde gått 24 minutter av første omgang.  Det satte i gang et enda sterkere press fra stjørdalingene foran Rosenborg-målet.

Få minutter etter satte Sondre Stokke ballen i målet. Mats Lillebo sto for scoring nummer tre etter 27 minutter.

Like før pause la Sander Erik Kartum på til 4-0. Det ble også pauseresultatet.

Andre omgang ble adskillig fattigere på mål. Nedzad Sisic scoret for Stjørdals-Blink i det 64. minuttet og fastsatte sluttresultatet.

Stjørdals-Blinks lag:

Jørgen Vordal, Vegard Fiske (kaptein), Markus Balstad Husby, Markus Hermo, Jonas Følstad,  Ivar Skjerve, Tom-rune Hønnås, Sander Erik Kartum, Mats Lillebo, Jørgen Sollihaug, Sondre Stokke. Innbyttere: Johannes Stokke, Nedzad Sisic, Alexander Victor Nynes, Bjørnar Hove og Eirik Nordseth.

Rosenborg II startet med dette laget:

Julian Faye Lund, Robin Edvardsen Lorentzen, Lionel Kamanzi (kaptein), Torbjørn Heggem, Glenn Daniel Walker, Fredrik Vinje, Jørgen Wisth Lie, Simen Nordskag, Vegard Erlien, Sivert Solli, Mathias Inderhaug Hjelle. Innbyttere: Einar Bergquist, Jacob Emmet McClure-Hattrem, Tobias Gran, Patrick James Strand, Tobias Bjørnebye, Robert Williams og Børge Sonflå.

Dommer var Kent Gomo Hammer fra Kolstad Fotball med Lars Ingvaldsen fra Innherred Fotballklubb og Endre Bratberg fra Egge IL som assistentdommere.

Trener Nils Petter Austad sier seg veldig godt fornøyd med innsatsen til Stjørdals-Blink Foto: Jan Erik Sundøy
Stjørdals-Blnks Mats Lillebo under oppløp foran målet til Rosenborg II på nye Blinkbanen søndag ettermiddag. Foto: Jan Erik Sundøy