Marit Lianes og Solvår Lillemo Reinsberg sitter på stabburet på gården Øfsti søndre og finpusser planene for neste helg, nærmere bestemt søndag 2. oktober. Temaet for markedet er "markens grøde" siden det er høst.

– Alle gårdene har åpent, og hver enkelt gård vil fortelle det med å sette en fargerik sykkel i veikanten. Det ser ut til at vi får ei ny helg med greit vær, så det vil foregå en del ute. Så ta på litt klær, oppfordrer Marit Lianes. De skal selv ha utendørsaktiviteter. Blant annet inviteres på traktortur for å hilse på dyra på gården.

Samme dag får Øfsti ferskt kjøtt. Gården har grasforede kalver, noe som er skikkelig i skuddet på grunn av høyere omega-3-innhold.

Tett i tett

Route 26-samarbeidet beskrives som nokså unikt. Ikke engang den Gylne omvei på Inderøy kan skilte med 10 åpne gårder på bare 15 kilometer. Her ligger opplevelsene og venter tett i tett.

De fleste vil finne noe interessant på veien. Det er noe for nesten alle. Det blir blant annet konsert på Ersgard. På Hegra Stasjon kan du smake Lill Næsbøs berømte bløtkake og studere kunst. Og på Hembre gård blir det omvisning på campingen, forteller Reinsberg. Og dette er bare en brøkdel av alt som foregår forteller de to driftige damene som er sentrale i planlegginga.

– Vi venter mye besøk igjen. Vi er vant med det på høstmarkedet. Det er fjerde året med markedet og det er ikke engang etter på at vi har satt oss ned uten å være fornøyd. Hver gang synes vi det har "tatt av helt", sier Solvår Lillemo Reinsberg fra Eidum gårdsbakeri.

Der har de laget et opplegg rundt bringebær i år. Marit Nestande som har bringebær fra Vikan kommer vil by på saft og annet godt, og det blir mye bakst med bringebær.