- Tårene presset på og hele kroppen ristet.

Slik beskriver Lene Støkkan minuttene på scenen i konferanserommet på Scandic Fornebu i Oslo mandag. Da hadde hudpleiedistributøren Dermanor akkurat utropt henne til vinner av bransjeprisen "Årets hudterapeut".

Gledessjokk

Om lag 300 nominerte hudterapeuter fra hele landet konkurrerte om utmerkelsen, men bare fem spente finalister sto igjen under hudpleiegigantens fagseminar i hovedstaden denne uka.

- Jeg var ekstremt rolig helt til navnet mitt ble lest opp. Da fikk jeg et gledessjokk, sier en overrasket og glad Støkkan til Malvik-Bladet.

Inspirerende

Malvikkvinnen eier og driver Hud & fotklinikken i låven på Saksviktunet og har over 20 års erfaring fra bransjen. Til lokalavisa sier Støkkan at prisen inspirerer henne til å jobbe enda hardere.

- Det er veldig artig å få en anerkjennelse for jobben man har gjort. Det inspirerer meg også til å yte mer service og skaffe meg mer faglig påfyll, sier hun.

Ulike kriterier

Medlem i konkurransens fagjury og salgssjef i Dermanor, Solfrid Indrehus, opplyser at flere ting ble vektlagt da vinneren skulle kåres.

- Vi jobbet ut fra flere kriterier. Blant annet lønnsomhet for klinikken, salg i snitt per kunde og rebooking, sier hun.

Lille ekstra

I juryens begrunnelse heter det følgende:

"Lene er dyktig i sitt fag, både praktisk og teoretisk. Hun bruker tid og ressurser på å heve egen kompetanse og følger med på trender i tiden. Hennes lønnsomhet gjennom en høy rebookingsfrekvens. Lene har god forståelse for klinikkdrift ved å kombinere behandlinger med produktsalg. Hun gir sine kunder den beste service ved å skreddersy effektive og gode hjemmeprogram og gir alltid det lille ekstra".

Tre runder

Konkurranseløpet har vært tredelt. I første runde ble deltakerne nominert av kunder og kolleger. 15 av disse ble sendt videre til semifinalen, før fagjuryen pekte ut de fem finalistene.

Dette er andre året på rad at Dermanor kårer "Årets hudpleier".