Under markeringen av eldredagen i Kimen kulturhus mandag ettermiddag ble Stjørdal Seniorforum tildelt årets eldrepris i Stjørdal.

Eldreprisen administreres av det kommunale eldrerådet i Stjørdal. Rådet består av politikere og representanter for de eldres organisasjoner.

Stjørdalsordfører Ivar Vigdenes var til stede for å overrekke prisen. Prisen har vært utdelt i Stjørdal siden 2001. Prisen har vært utdelt til personer eller lag og foreninger som over tid har gjort en betydelig innsats overfor eldre i kommunen.

– Glad og rørt

Seniorforumet, med leder Ole Myrbekk i spissen, ga umiddelbart prispengene videre til Demensforeningen. Sjekken lyder på 10.000 kroner.

– Demens rammer veldig mange også i Stjørdal. Ildsjelene i Demensforeningen gjør en fabelaktig innsats, sier Myrbekk.

Ifølge statuttene til eldreprisen, så skal prisvinneren gi prispengene videre til et formål som kommer eldre i Stjørdal til gode.

– Jeg er både glad og rørt. Men framfor alt veldig takknemlig, sier Demensforeningens leder Grete Falck Anderssen.

Stolt ordfører

Ordfører Ivar Vigdenes var ikke så rent lite stolt over å kunne overrekke prisen til Stjørdal Seniorforum. Foreningen ble startet så sent som i 2011, men har i løpet av få år gjort en betydelig innsats for eldre i Stjørdal. Seniorforum er en viktig årsak til at seniorene nå er en betydelig brukergruppe i kulturhuset Kimen.

Seniorforum i Stjørdal teller nå over 1.000 medlemmer. Aktivitetene i foreningen spenner fra kurs og foredrag, til turer og seniorkino. Seniorene har til og med startet sin egen varietégruppe som sørger for underholdning i distriktet.