Enstemmige stjørdalspolitikere godkjente torsdag kveld planen for utbyggingen ved Fosslia skole.

Dermed kan byggingen av den nye klasseromsfløya starte om kort tid. Går alt som politikerne ønsker, kan nyskolen stå ferdig til neste høst.

50-60 millioner

Fosslia skole skal bygges ut med en helt ny fløy. Nyfløya skal inneholde flere klasserom, grupperom, lærerkontorer, toaletter, møterom, lager og andre rom. Det nye tilbygget blir på 1.600 kvadratmeter.

Dermed vil den nye Fosslia skole få en funksjonell kapasitet til opptil 450 elever. Stjørdalspolitikerne tror skolen nå vil få arealer nok til at det totale skolebygget blir like moderne og med fasiliteter som for en helt nybygd skole.

Fosslia skole har i dag to klasser på hvert elevtrinn. Når den nye fløya står ferdig, vil skolen få plass til tre klasser på hvert trinn.

Den nye fløya ved Fosslia skole er beregnet å koste mellom 50 og 60 millioner kroner. Nybygget representerer et betydelig økonomisk løft for Stjørdal kommune.

Ros

Under behandlingen i kommunestyret torsdag kveld, ga varaordfører Ole Hermod Sandvik ros til kommunens planleggere.

- Nybygget er planlagt på rekordtid. Fosslia blir en flott skole, sier Sandvik.

Han peker samtidig på at reguleringsplanen som kommunestyret har vedtatt, rydder opp i gamle planer for området i Fosslia. Det handler blant annet om bekken og friområdet ved skolen.