Mannen i 30-årene ble et voldsoffer i slutten av april i år. Byturen endte med krangling og knuffing i matkøa utenfor Shell-stasjonen. Resultatet ble tre brudd i kjeven.

Påtalemyndigheten henla saken i mai på grunn av bevisets stilling. Stjørdalingen klaget på henleggelsen, og i forrige uke fikk bistandsadvokat Thomas Lidal Jamne et brev fra statsadvokat Unni Sandøy.

Der sto det at henleggelsen er opphevet, og at det nå skal utarbeides tiltalebeslutning mot en mann i 30-årene, også han fra Stjørdal. Vedkommende har i avhør sagt at han ikke husker noen ting fra voldsepisoden, ifølge politiet.

– Drøyt

– Jeg er selvfølgelig glad og fornøyd nå. Ikke noe er bedre enn at saken blir kjørt for retten. Da påtalemyndigheten henla saken, trodde jeg det skulle mye til for at den skulle bli åpnet igjen, sier stjørdalsmannen i 30-årene.

I slutten av mai fortalte han i Stjørdalens Blad at situasjonen eskalerte etter knuffing og ukvemsord i matkøa. Han og en kamerat følte at de ble provosert. Videobildene fra overvåkningskameraet på stedet, viser at han etter hvert faller mot bakken.

– På vei ned får jeg et spark i hodet. Det vises godt. Men hvorfor jeg faller har jeg ikke noe godt svar på. Jeg var ikke overstadig beruset og var klar i hodet. Enten snublet jeg, eller så fikk jeg et slag fra siden, sa han.

Ifølge etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor, var det vanskelig å se hvor sparket traff på kroppen. Man kunne ikke med 100 prosent sikkerhet si at skadene fornærmede ble påført, kom fra selve sparket. Men nå har statsadvokaten sett på bevisene på nytt og konkludert med at det blir tatt ut tiltale.

– Jeg synes det er drøyt at det går så langt at jeg må klage til statsadvokaten, sier stjørdalingen.

Han har seks titanplater i munnen etter operasjonen. I hver plate er det åtte skruer. Fortsatt sliter han med helsa etter voldsepisoden.

– Den siste måneden har jeg slitt med hodepine, og jeg har nylig vært på St. Olavs Hospital og tatt en hodescanning. Det var jo antydning til hjerneblødning etter det som skjedde i vår, så de ville ha meg inn til en ny sjekk. I tillegg er underkjeven fortsatt nummen, sier stjørdalsmannen.

Ferdig etterforsket

Advokat Thomas Lidal Jamne er fornøyd på klientens vegne.

– Statsadvokaten mente at bevisene var gode nok til at saken nå skal prøves for retten. Jeg er tilfreds med at vedkommende er enig med oss, uten at jeg vet mer om begrunnelsen, sier Lidal Jamne.

Stjørdalens Blad har forsøkt å komme i kontakt med statsadvokat Unni Sandøy, men har ikke lyktes.

Etterforskningsleder Annar Sparby forteller at saken er oversendt til påtaleansvarlig.

– Saken er ferdig etterforsket fra vår side, opplyser han.