– Litt surt å tape kampen, men jeg fikk ikke til å utføre de sparkene jeg hadde planlagt, sier Thomas Knutsen.

9. klasseeleven ved Stokkan Ungdomsskole har taekwondo som sin hovedinteresse, og legger ned mye tid i å bli så god som mulig.

– Jeg trener tre ganger i uken, må nå vil jeg øke treningsdosene, forteller Knutsen, som representerer arrangørklubben Stjørdal Taekwondo klubb.

To grener

Taekwondo er delt opp i to grener. Den meste kjente er ordinære kamper, hvor to utøvere kjemper mot hverandre og vinneren avanserer til neste runde helt til de to beste møtes i finalen.

På grunn av at Knutsen tapte sin første kamp mot klubbkompisen Sebastian Mathisen i klassen B minus 170 centimeter, ble det bare det ene oppgjøret på taekwondotalentet.

– Jeg trodde jeg kunne vinner over Sebastian, ettersom jeg visste om hans svakheter. Dessverre greide jeg ikke å utføre det jeg hadde forberedt, sier han.

Omfattende program

Mønster er den andre grenen, og her skal utøverne gjennomføre et program bestående av ulike elementer som inneholder blant annet ulike  spark-, slag, blokkteknikker.

Her gjorde Knutsen det svært godt, og uansett klasse og alder endte han opp som den tredje beste under stevnet i fjellhallen. Klassen sin vant han også, men deltagelsen i mønster var dessverre ikke all verden.

– Jeg er fornøyd med tredjeplass i dag, men målet er å vinne det neste midtnorske stevne i mønster. Det er grenen jeg satser mest på, sier han.

112 deltagere

Totalt deltok 112 utøvere under helgens Midtnorske stevne. 49 av dem var barn under ti år. Mange av dem gikk sine første kamper som taekwondoutøvere.

Fra arrangørklubben Stjørdal Taekwondo klubb deltok 15 deltagere, mens Taekwondo Team Stjørdal stilte med ti utøvere.

Hele 49 utøvere deltok i barneklassene, foran ser vi Alma Wille (8), bak fra v. Carmen Nilsson Rismark (9), Pia Eimhjellen Mathisen (9) og Ane Høgmo Vorum (9) fra Stjørdal Taekwondo klubb. Foto: Frank Skaufel
Thomas Knutsen (i blått) tapte 2-0 mot klubbkompis Sebastian Mathisen, og syntes det var litt surt. Foto: Frank Skaufel