Eva Selnesaune driver Garnstua i Stjørdal. Lørdag hadde hun selveste skiskytterdronningen og OL-vinner Tora Berger på besøk i butikken som har spesialisert seg på garn og strikking.

Selnesaune medgir at hun følger med på skisport og særlig skiskyting. Derfor synes hun det er stor stas at Tora Berger også er en kløpper til å strikke. Eva Selnesaune skryter av både plaggene som skiskytterstjernen har strikket og av strikkeoppskriftene og boka som Tora Berger nå lanserer.

– Tidenes julegave. Både boka og ikke minst plaggene som bokkjøperne kan strikke etter oppskriftene, mener Eva Selnesaune.

Tora Bergen har brukt strikkingen som avkobling innimellom skiskytterslagene. Nå har hun lagt konkurreringen på hylla og bruker litt mere tid på strikkingen. Strikkeinteressen er så stor at skiskytterdronningen har opprettet egen strikkeblogg på internett. Og nå lanserer hun bok om strikkeinteressen sin.

Boka bringer blant annet strikkeoppskrifter på plagg som Tora Berger har designet.

– Er du like hissig til å strikke som du var i skiskyttersporet?

– Jeg har slutta å konkurrere. Strikkingen er avkobling, sier Tora Berger.

Hun synes det er veldig gøy å designe plagg, lage strikkeoppskrifter og la andre få ta del i strikkegleden.

Tora Berger er bosatt med mann og barn i Meråker. Hun synes det er veldig trivelig å kunne få presentere den nye boka si for strikkeinteresserte stjørdalinger. Boka som gis ut på Gyldendal forlag i disse dager.

Lørdag var det mange strikke- og skiskytterinteresserte stjørdalinger som sikret seg et signert eksemplar av Toras strikkebok.