– Jeg har opplevd bra etterspørsel og stort engasjement. Per i dag er det 8700 brukere som har lastet ned gratisversjonen, forteller Hans Even Dalland.

Stor interesse

Appen fikk massivt med medieomtale utover sensommeren og antall nedlastinger skjøt fart.

"Rapid Division" som er en inndelingskalkulator for håndverkere og selvbyggere. Den blir også brukt av dem som sitter med prosjektering, arkitekter anleggsledere, registrerer utvikleren – som selv er tømrer.

– Andre apputviklere har faktisk spurt meg om hvordan jeg har gått fram for å få så mye omtale, sier stjørdalingen.

Etter at Stjørdalens Blad skrev om tømreren som utviklet sin egen app, en inndelingskalulator, plukket både Teknisk Ukeblad, Bygger'n og flere aviser opp saken.

Rapid Division ligger nå på 933 sidevisninger per dag og hadde i september 10.000 – 11.000 unike brukere, forteller Hans Even Dalland stolt.

Snart for Android

– Av de tilbakemeldingene jeg har fått, er det mest at folk etterlyser å kunne laste ned appen på noe annet enn Iphone. Det er mange flere håndverkere som bruker android, fordi det er mer robuste telefoner, forteller Dalland. Han vil nå forsøke å søke næringsfondet på nytt om tilskudd. Da han jobbet med Rapid Division i første runde fikk han avslag.

– Begynner det å bli noe inntjening?

– Tja. Det det kom inn en sum – 874 kroner for noen uker siden. Det var inntekt av annonser på gratisversjonen. Men det vil komme inn litt mer fra blant annet salg av proffversjonen. Til sammen blir det en del.

Legger til nye funksjoner

Han jobber stadig med utvikling og forbedring av appen.

– I proffversjonen er det nå blant annet en funksjon hvis du for eksempel legger gulv og ønsker å vite hvor bred den siste planken blir. Det er en enkel operasjon, men noe som vi håndverkere bruker en del tid på fordi vi ofte forhåndskontrollerer at det ikke bare blir ei lita flis igjen. Denne funksjonen vil komme i gratisversjonen, mens proffversjonen skal få noen andre nye utvidelser, forteller Dalland.

Kontaktet

Han har blitt kontaktet av flere etter lanseringen, blant annet andre utviklere. Det synes han er veldig hyggelig.

– Hvis det er noen som går med en drøm om å realisere noe selv - som har lyst til å slå av en prat og stille spørsmål, så må de gjerne gjøre det. Jeg håper at det jeg har fått til kan inspirere andre som har en drøm til å fullføre, sier Hans Even Dalland.