TV-aksjonen 2016 går til Røde Kors og skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – mennesker rammet av krig og konflikt. Gjennom TV-aksjonen vil mennesker i krig og konfliktområder få livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Behovet er enormt, og hvert bidrag er med på å redde liv. Som resultat av TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp.

Trenger bøssebærere

For å nå flest mulig på søndag, trengs det mange bøssebærere. Stjørdal og Meråker er stort, og det er mange roder som skal fylles opp med folk som skal ringe på hos stjørdalingene og meråkerbyggene.

–Vi trenger fortsatt mange som kan være med som bøssebærere på søndag. Vi ynder å kalle dette for årets viktigste søndagstur. Så om det finnes noen der ute som ønsker å bidra ett par timer søndag ettermiddag, er det bare å melde seg. Det gjør du ved å gå inn på blimed.no og registrere deg, seir Fylkesaskjonsleder i Trøndelag, Eirik Hjulstad Iversen.

Ordfører Ivar Vigdenes, håper selvsagt også at mange stjørdalinger ønsker å bidra til at flest mulig får besøk av bøssebærere fra årets TV-aksjon førstkommende søndag.

Over hele verden

Fylkesaksjonsleder i Trøndelag, Eirik Hjulstad Iversen, forteller at pengene som kommer inn på aksjonen søndag, vil komme mange mennensker til gode, verden over.

–Røde Kors er mange steder den eneste hjelpeorganisasjonen som slipper til med humanitær hjelp, og har gjennom lokale frivillige tilgang til dem som ellers ikke får hjelp. Årets TV-aksjonsmidler går til Røde Kors sitt arbeid i ti land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

Flere har nevnt at Røde Kors står sterkt hos den norske befolkningen, og det kan bety innsamligsrekord på søndag.

Rekorden stammer fra 2014, da Kirkens Nødhjelp samlet inn 250,9 millioner kroner i løpet av aksjonen.

TV-aksjonen vil støtte følgende prosjekt denne gang.

Syria – mat, vann og medisiner

Libanon – helseklinikker

Afghanistan – helsetilbud for mor og barn

Sør-Sudan – legehjelp

Somalia – opplæring av helsepersonell

Myanmar – folkeopplysning

Honduras, El Salvador og Guatemala – voldsforebygging

Norge – integrering og helsehjelp