En mann fra Trondheim er i Inntrøndelag tingrett dømt til 21 dagers betinget fengsel etter en kraftig møteulykke i Meråker 30. mai i 2015.

Ulykken skjedde på E14 like ved krysset, der du svinger av til rådhuset eller skoleanleggene i Meråker sentrum.

Den domfelte kom fra Storlien, der han hadde vært å handlet fire brett med sterkøl den aktuelle lørdagen. I påvente av å kjøre over grensen, drakk han to bokser av ølet han hadde handlet. Fire-fem timer senere startet ferden nedover dalen.

LES OGSÅ: Kritisk skadd etter møteulykke

Fire timer etter ulykken viste en blodprøve en alkoholkonsentrasjon i blodet på 0.39 promille.

Store skader

Både domfelte og de som satt i bilen som han kolliderte med fikk store skader i ulykken. Domfelte fikk tre brudd i nakken, åtte brudd i ribbena og fire brudd i bekkenet. Det førte til et langt sykehusopphold og opphold på rehabilitering.

Domfelte pådro seg også en liten hjerneskade i forbindelse med ulykken, noe som har ført til nedsatt hukommelse og noe funksjonssvikt av permanent art.

I bilen som trondheimsmannen kolliderte med, satt en mann og dame. Begge ble etter ulykken innlagt på sykehus for behandling. Verst gikk det utover damen, som fikk blant annet seks brudd i ribben og tre brudd i ryggen.

Stor hastighet

Ved 20.00-tiden gjennom Meråker sentrum fikk han skrens på bilen, og kom i over i motsatt kjørebane der han kolliderte med en møtende bil. Det er 50-sone på stedet, og den domfelte trondheimsmannen mente han lå i 60 km/t like før det smalt. Vitneobservasjoner mente hastigheten var mye høyere, og de tekniske undersøkelsene gjort av Statens Vegvesen mener at farten var opp mot 100 km/t.

Forsvarer hadde benyttet en annen sakkyndig, og den rapporten konkluderte med at farten ikke var høyere enn 80 km/t. For retten ble ikke ulikheten på rapportene avgjørende, da den domfelte har kjørt med høy hastighet i ruspåvirket tilstand på en strekning med sving.

Betinget straff

Den domfelte har i retten erkjent å kjørt i ruspåvirket tilstand, men ikke at han hadde hatt for stort fart.

Retten mener det foreligger klare bevis på at trondheimsmannen har opptrådt uaktsomt, og skal straffes deretter. På grunn av lang liggetid, har retten under tvil kommet fram til at fengselsstraffen gjøres betinget. Prøvetiden er satt til to år.

I tillegg må mannen betale en bot 10000 kroner og saksomkostninger på 2000 kroner.