– Det er spesielt i Stjørdal sentrum vi mangler folk. Ja, her vil vi ha rundt 100 flere som kan ta sin bøsse og gå den roden de blir tildelt. Også i flere andre områder, som Skjelstadmark, mangler vi bøssebærere. Her har vi så langt bare en som har meldt seg, og da mangler vi åtte i Skjelstadmark,også områdeansvarlig, Sier Inge Auran i Stjørdal Røde Kors.

Grendene stiller opp

I Lånke manglet han ti - så langt har han 15 bøssebærere, i tillegg til at det er to frivillige som organiserer dette. I Hegra hadde han to bøsser stående klare for de  siste par frivillige.

I Forradalen har han ingen bekymringer, for her står Saniteten klar med sine bøsser. I Flora og Sona er det I.L. Dalebrand som tar jobben, og i Elvran som alltid idrettslaget.

– Vi er veldig tilfredse med at i flere grender tar de ansvar og stiller, etter det jeg forstår, år etter år, sier Auran.

Kommunens ansvar

Det skal være kommunenes ansvar rundt omkring i det ganske land å administrere den årlige innsamlingsaksjonen, TV-aksjonen. Varaordfører Ole Hermod Sandvik er aksjonskomiteens leder i Stjørdal.

– Vi, Stjørdal Røde Kors bistår nå kommunen i administreringa av aksjonen. Det viste seg at kommunen manglet aksjonsstøtte, og det er riktig å si at vi ble engasjert ganske sent i prosessen, 7. september i år. Sjølsagt er vårt engasjement stort, og dette  skal vi klare. Viktig nå å få bærere til alle bøssene, I sentrum er Kimen basen, sier Inge Auran.