Rune Sagen har i lang tid gjort mye for å profilere Hell. Da tanken om et nytt og større Hell-skilt i berget mellom Litjbyen og Hellbrua ble lansert, var tilbakemeldingene gode.

– Responsen har vært helt enorm. Folk har gitt penger til prosjektet og jeg har blitt nedringt av folk som ønsker å hjelpe til. Har faktisk måtte si nei til flere, da vi ikke har hatt nok oppgaver, sier en takknemlig og engasjert Rune Sagen.

Klart for montering

Nå er ide blitt til virkelighet og i dag, fredag, skal det ferdige skiltet fraktes fra Maskon sine lokaler på Sutterøy til området bak Prix på Hell.

– Veglo står fra frakten til Hell, så tar Helitrans over når skiltet skal på den siste ferd opp i bergsida, fortsetter Sagen.

– Og alt er i rute?

– Det er det. Skiltet er ferdigmala og tidligere denne uken ble grunnarbeidet gjort i bergsida. Da ble det satt ned 10 store bolter i fjellet som skal holde skiltet på plass. Så dette ser lovende ut.

Rune Sagen gleder seg til det nye og dobbelt så store skiltet kommer på plass lørdag. Foto: Lars Sørnes

Inviterer til stor pølsefest

I anledning monteringen av skiltet lørdag inviteres alle lånkbygger og andre interesserte til stor pølsefest.

– Vi har fått inn så masse penger til dette prosjektet at vi inviterer alle til pølsefest før montering. Vi starter med pølser, før helikopteret tar med seg skiltet rundt klokka 15. Så vi håper at flest mulig tar turen til Hell på lørdag. Dette blir en flott dag, sier Rune Sagen.

Egen Hellfie-plass

Men det er ikke bare et stort skilt som skal på plass lørdag. Samtidig monteres et lite skilt på Hellbrua.

– På gangfeltet på Hellbrua monteres det et lite skilt, som forteller at her kan du ta din egen Hellfie med nyskiltet i bakgrunnen. Det blir helt sikkert stas for mange, ikke minst alle engelskspråklige som passerer Hellbrua.

Hvor mange som er ventet på pølsefest og skiltåpning på lørdag har Sagen ingen formening om.

Men enkelte har antydet så mange som 4-500.