- På søndag skal vi ut og treffe troll, forteller Benth Roger Haugan i turlaget, som faktisk garanterer at alle små og store turgjengere vil få sett disse mystiske skapningene i løpet av turen.

Svært troll

- Vi opererer med "trollgaranti" på denne turen, sier han lattermildt, og kan avsløre at det blir både små og store troll å få sett i løpet av turen som foregår sent ettermiddag og tidlig kveld. Det ene skal visstnok være skikkelig svært.

Laget har også tidligere arrangert "trollturer", men denne gangen blir det et enda bedre opplegg, sier en tydelig fornøyd Haugan.

- Blir det veldig skummelt, eller?

- Neida, det er meningen at det skal krible litt i magen, og dette blir veldig spennende for ungene, lover han.

Mye folk

I alt seks turledere og et par frivillige blir med på søndagens arrangement i Storsvea. Alle som vil være med, samles på parkeringen som ligger ved Haraldreina skole, og det er snakk om en gåtur på cirka ti minutter.

- Der blir det fyring av bål der folk kan grille mat de har med seg, opplyser Haugan.

Barnas Turlag opplever at stadig flere blir med ut på turene deres, og "trollturen" på søndag ser ikke ut til å bli noe unntak. I skrivende stund har 149 personer meldt seg som interesserte på lagets Facebook-side.

- Antallet av dem som viser interesse på Facebook, bruker å gjenspeile antallet som møter opp, så dette er veldig bra, sier Haugan fornøyd, og tilføyer at dersom det blir trøbbel med parkeringen, så har de ordnet det slik at turgjengerne får benytte plassen på Haraldreina skole, som ligger rett på andre siden av veien.

Turlaget har også tidligere arrangert "trolltur". Denne gangen blir det et enda bedre opplegg, frister arrangøren. Foto: Barnas Turlag