Førstkommende tirsdag gjester Kong Harald Midtsandtangen. Malvik kommune har i den forbindelse satt sammen et mangfoldig program og legger opp til en folkefest av dimensjoner på friluftsområdet.

Utendørs

Store deler av arrangementet foregår utendørs og innledes av konferansierene Rune Solli og Trude Bekkavik litt før klokka elleve. Luftforsvarets musikkorps og fire lokale korps fra Malvik vil spille en gammel jegermarsj idet Hans Majestet Kongen ankommer området kort tid senere. Der vil han bli mottatt av to femåringer fra Vidhaugen barnehage på Sveberg og ei 91-årig kvinne fra Hommelvik.

Får møte veteraner

Ordfører Ingrid Aune (Ap) vil deretter holde en tale før Kongen får organisert omvisning og lunsj på Midtsandtangen. Underveis skal han hilse på Øyvind Haagenstad og Kåre Holm. De to representerer veterangruppene i henholdsvis Hommelvik IL og Malvik IL.

Mange kulturinnslag

Både utendørs og i Messebygget er det planlagt et rikt kulturelt program. Sjuende trinn ved Saksvik skole vil blant annet gi et innblikk i Magnus Barfots saga i sin forestilling om Saxe på Vik. Det vil også bli innslag av den lattervekkende typen når Saksviksrevyen går på scenen. Malvik Turn & RG skal ha ei turnoppvisning i Messebygget før aktører fra Karlslyst musikkteater avslutter det hele med sang.

Stolt

Dette er bare et utdrag fra tirsdagens program. Ordfører Ingrid Aune sier hun er stolt over at kommunen har klart å sette sammen et så omfattende program på så kort tid.

- Andre kommuner bruker et halvt år på å planlegge kongebesøk. Vi har klart det på to uker. Alle gode krefter i kommunen har samlet seg og fått til et program der aktive eldre og unge står i fokus, sier Aune.

Flere hundre mennesker

Dette er første gangen at Kong Harald kommer på offisielt besøk i Malvik. Aune sier hun gleder seg til å vise fram alt det kommunen kan tilby.

- Jeg er kjempestolt over at vi har så mange dyktige unge og eldre i Malvik kommune. Jeg er glad for at så mange har fått plass i programmet og ser fram til å vise frem alt vi har i kommunen vår, sier Ingrid Aune.

Hun forventer at flere hundre mennesker vil være til stede under tirsdagens kongebesøk.

Tidspunkt og praktiske opplysninger om kongebesøket finner du her!