Det er Gabriel Aroon Normann Brun (15), som sier dette. Sammen med 6-7 andre ungdommer ankommer han lokalavisas redaksjonslokale. De kommer for å orientere gjennom media at nå er det duket for å stifte Sosialistisk Ungdom.

Flere interesserte

– Først må vi fortelle at det blir åpent stiftelsesmøte onsdag 26. oktober. Det skjer i Kjøpmannsgata 21, i kjellerlokalet. Vi vet allerede at flere interesserte kommer, og vi jobber for å få med oss enda flere, sier Didrik Sollihaug, en av initiativtakerne.

Saklista for kvelden har flere programposter. Ikke bare magefyll gjennom en sterkt krydret pizza.

– I SV deler vi på godene, også pizzaen. Vi er heldige, denne onsdagen får vi besøk fra SU i Trondheim, Ingrid Marie Sylte Isachsen. Hun vil orientere om hvordan de driver SU, og noe politikk. Den som kommer får se og høre, sier Sollihaug.

Heftig kveld

Ole Kristian Lona Moa,tror dette blir en heftig kveld.

–Jeg tror dette blir en heftig kveld. Siden dette er et stiftelsesmøte blir det mange valg, et styre skal settes sammen. Jeg både tror og håper det blir kamp om vervene, og det betyr at alle må stå opp og holde en appell for sitt kandidatur, hvorfor en passer til det og det vervet.

– Blir det kamp også om ledervervet?

Her blir Ole Kristian noe mer forsiktig, og svarer han tror i alle fall det blir en liten kamp. Så slår han til...

– Vi vil bidra til å forandre Stjørdal slik det er her i dag. Det største problemet jeg ser er at til tross for at Arbeiderpartiet her ved valg har over 40 prosent av stemmene, likevel har vi et borgerlig styre i kommunen. Dette er et problem, sier Ole Kristian.

Snart setter SU-ungdommene på seg «piggskoene» og går i startblokkene.