Det fortalte leder i Stjørdal Røde Kors, Inge Auran da bladet.no var innom aksjonens post på Kimen søndag ettermiddag.

Engasjement

Hjelpekorpset ble hyret inn av Stjørdal kommune for å administrere årets aksjon. Før helga manglet det over 100 bøssebærere, og de fleste ledige rodene lå i sentrum. I etterkant har imidlertid mange engasjert seg, og Auran forteller at de ikke hadde roder til alle som ønsket å gå.

- Det kom mange hit som ikke hadde registrert seg på forhånd. Dermed hadde vi ikke plass til alle. Det var imidlertid noen som tok på seg noen ledige roder i Lånke, så da fikk vi full dekning der og, sa han fornøyd.

Han anslår at dekningsgraden for årets aksjon er oppmot 100 prosent.

- Hyggelige folk

Mens avisa er på besøk kom Lene Rønning og Oda Rønning Vikan tilbake fra sin runde. De hadde samlet inn penger fra området rundt Bergskleiva retning Hegra. De har begge vært med på aksjonen tidligere og kunne melde om mange hyggelige folk.

- Det er ikke så mange hus på ruta vår, men de som åpnet dørene var hyggelige og flere ga penger til aksjonen, forteller de.

For første gang hadde TV-aksjonen i sentrum sitt hovedkvarter i Kimen. Det gav medsmak, mener Røde Kors-lederen.

- Det er veldig sentralt, og så kan jo bøssebærerne gå på kino etterpå, smilte han. Kinoen spanderte også saft og kaffe som ble delt ut til bøssebærerne.

- Det er fint å kunne by dem på en kopp kaffe og ønske dem en god tur, kommenterte Thomas Aleksander Sims-Søberg som deltok på dugnaden sammen med mange andre medlemmer av Røde Kors.

Lene Rønning og Oda Rønning Vikan møtte mange trivelige folk på sin runde. Foto: Martin Gramnæs
Oddbjørn Kulseth i Sparebank1 mottok de første bøssene fra årets TV-aksjon litt over klokken 17 søndag. Foto: Martin Gramnæs