Etter 30 år hos firma Tore Ligaard er Gunnar Aksel Børseth (67) pensjonist. Nå blir det rammer på alvor hjemme.

– Jeg har de siste 10 årene sånn på si drevet rammeverksted hjemme. Her gjelder ingen aldersgrense eller pensjonistalder, så dette fortsetter jeg med, sier Gunnar Aksel Børseth.

– Nå får jeg da også langt mer tid på innramming i verkstedet mitt. Her vil åpningstida ikke ha noen som helst bestemt ramme. Forresten, det er greitt å ringe før du tenker å komme med et bilde, maleri, broderi eller trykk som trenger ramme. For som pensjonist kan det lett bli flere turer inn til Hestsjøen, sier den ferske pensjonisten.

Tok over

Tore Ligaard hadde rammeverksted allerede i «Morkengården» i Kjøpmannsgata tilbud om innramming. Dette helt i starten på Ligaards etablering i Stjørdal, og i en gård som forlengst er forsvunnet ut av gatebildet. Morkengården lå rett over Kjøpmannsgata for Rema.

– Tore fortsatte med rammeverksted også etter flyttinga. Her var det John Holm, som med millimeters presisjon fikk sammen rammene, og jeg lærte mye av denne kunsten av John, og i travle tider på rammeverkstedet deltok jeg også noe i dette arbeidet. Da det ble bestemt å legge ned dette tilbudet, overtok jeg store deler av utstyret. Tok det med meg hjem, og gjennom «jungeltelegrafen» har jeg hatt dette som en syssel ved siden av arbeidsdagene hos firmaet Tore Ligaard.

Egen sjef

– Nå er du klar for større oppdrag?

– Jeg har mer tid, jeg har rammer og glass, og lysten på å fortsette med dette er absolutt tilstede. Jeg blir da også min egen sjef. Det høres bra ut, sier Gunnar Aksel Børseth.