Linn Pedersen og Asgeir Kvitvik i Forradal syntes det kunne være hyggelig å være noen flere på julaften.

De fant på å sette inn en nettannonse hvor de søker etter noen som har lyst til å komme og feire julaften sammen med dem.

Inviterer til gårds

- Det er mannen min og jeg og min far som pleier å være sammen på julaften. Det er veldig koselig, men litt stusselig i lengden. Så vi tenkte at vi kunne invitere noen, sier Linn Pedersen.

Hun har planer om å servere både ribbe, pinnekjøtt, kålrabistappe, julepølse og riskrem til dessert.

Paret snakket om det at det er så mange ensomme der ute.

- Ensomhet er en vond følelse

-  Vi leser stadig om ensomhet i media. Det å være ensom er en veldig vond følelse.Ikke minst er mange enslige foreldre som har dårlig råd. Mange har ikke mulighet til å gi barna den juleferien de gjerne ville. Så da tenkte vi at når en har muligheten, hvorfor ikke invitere noen, sier Linn Pedersen.

Annonsen har så langt fått 160.000 visninger.

- Og vi har mottatt over 100 mail, forteller Linn. De har også blitt intervjuet av aviser og andre media.

Finn-annonsen: Ikke råd, eller noen å feire jul med, se her da.:)

Linn og mannen kommer fra Trondheim. De kjøpte gården i Forradal i 2015, og de har jobbet med å restaurere og pusse opp. Gården ligger noen få kilometer etter avkjøringen fra E14. Der er det foruten folk -  to fjordinger, fire katter og to hunder.

- Jeg vil tro det er kjempefint for barn å feriere her, sier Linn.

Har inspirert

- Det er veldig mange av de som har tatt kontakt som ønsker å si "kjempebra tiltak". Noen sier at de er inspirert, og at de har lyst til å gjøre det samme. Det synes vi er kjempespennende.

Mange har delt annonsen på Facebook også, forteller Linn. De har blitt kontaktet av folk fra sør til nord og til og med folk i Sverige.

Ledig stol

Paret i midten av 30-årene vil sponse både julematen og reisen hvis noen trenger det for å komme seg avsted. Men ikke like mange har meldt seg som gjester, som alle de som har kontaktet paret for å bifalle tiltaket. Fire personer har takket ja til invitasjonen om å komme.

- Det er en enslig dame som vil komme, og en enslig mor med en datter. Da har vi en stol ledig rundt bordet. Håper noen har lyst til å ta den også. Jeg gleder meg kjempemasse sier Linn Pedersen.