– Den siste tiden har vært veldig hektisk. Allerede tre timer etter brannen var jeg i gang med å lete etter nye lokaler. Kundene våre måtte jo få mat til dyrene sine, sier Linn Thevik, daglig leder og eier ved Elite Zoo i Stjørdal.

– Luksus

Dyrebutikken i Kirkevegen sto i fyr lørdag 24. september. Det resulterte i store brann- og røykskader. Linn Thevik forteller at det ikke var mulig å fortsette i lokalene.

Nå jobber hun og kollegaene for harde livet. I Kjøpmannsgata 40, i de gamle butikklokalene til Malia Faghuset, settes det opp og bygges reoler.

– Her har vi alt på ett plan. Vi kom fort i gang med arbeidet. I Kirkevegen var det lavt under taket, og vi måtte bære varer opp i 2. etasjen. Her har vi plass til alt sammen på ei flate, noe som letter arbeidshverdagen vår. Det blir litt luksus, sier Thevik og smiler.

Nybutikken rommer til sammen 500 kvadratmeter.

– Når er åpningsdagen?

– Så fort vi kan. Vi har fått inn alle varene og venter på flere reoler. I løpet av 14 dager håper jeg at alt er klart.

– Mitt andre hjem

Men allerede 12. oktober reåpnet dyrebutikken. Rett overfor nybutikken i Kjøpmannsgata 40 leier de et midlertidig lokale.

– Det går veldig fint. Vi har det vi trenger, men vi gleder oss selvfølgelig til å komme ordentlig i gang, sier Linn Thevik.

De skal fortsette i samme stil som før.

– Men det blir flere fisker. I gammelbutikken hadde vi seks akvarier. Nå øker vi det, sier Thevik, som fortsatt ikke helt har kommet over at hennes 11 år gamle butikk sto i brann.

– Det er jo trist, og det har vært som mitt andre hjem. Det ligger følelser i det og det er rart ennå. Men nå klarer jeg å se positivt på framtiden. Vi får det bedre.