Mannen som er i begynnelsen av tjueåra, møtte i tingretten forleden siktet for flere forhold. Episoden på Torgkvartalet i fjor vår, karakteriseres i dommen som en av de mindre alvorlige.

Han var siktet for innbrudd og tjuveri fra en bilforretning i Stjørdal, bilinnbrudd i Levanger, biltjuveri i Stjørdal og bruk av hasj.

Det var en ettermiddag i fjor vår stjørdalingen opptrådte aggressivt mot folk på kjøpesenteret Torgkvartalet. I følge siktelsen var han beruset, urinerte inne i et prøverom der han også sovnet.

Ungdommen ga en uforbeholden tilståelse overfor tingretten. Påtalemyndigheten foreslo fengsel i 60 dager der halvparten skulle gjøres betinget.

I domspremissene peker tingretten på at forholdene stjørdalingen er har tilstått, har vært til stor plage for de som har vært rammet. Retten mener det likevel skal telle siktedes fordel at han har tilstått.

Ungdommen kan heller ikke lastes for at noen av forholdene har blitt to år gamle. Det siste året har han tatt tak i rusproblemene sine. Han har kommet i arbeid og er etablert med samboer og barn. Dermed skal han slippe fengsel, konkluderte retten som peker på at stjørdalingen er motivert for samfunnsstraff.

Dommen ble samfunnsstraff i 36 timer. Denne må gjennomføres i løpet av fire måneder. Hvis ikke, må han sone 30 dager i fengsel.

Stjørdalingen ble også dømt til å betale 58.000 kroner i erstatning til et forsikringsselskap og 30.000 kroner til bilforretningen.