Det går fram av en felles pressemelding som Stjørdal kommune og Gunbjørg Furunes Baar sendte ut mandag kveld.

– Det har vært en krevende prosess i en krevende periode for Værnesregionen barneverntjeneste. Vi har i fellesskap kommet fram til denne løsningen, sier konstituert rådmann Tore Rømo i Stjørdal kommune.

– Jeg har ikke innfridd alle resultatkravene og det gjør at arbeidsgiver ikke lengre har tillit til meg som leder. Uten tillit er det ikke mulig å fungere som leder, sier Furunes Baar.

Konstituert rådmann Tore Rømo sier at Gunbjørg Furunes Baar har gjort en stor jobb for Værnesregionen barneverntjeneste i mange år.

LES OGSÅ: Fylkesmannen "slakter" barnevernet i Stjørdal

– Vi setter stor pris på at Furunes Baar har tatt stort ansvar i en krevende situasjon, sier Tore Rømo.

Verken barnevernsleder Gunbjørg Furunes Baar eller konstituert rådmann Tore Rømo ønsker å gi ytterligere kommentarer om denne saken.

Barnevernstjenesten i Værnesregionen har pådratt seg sterk kritikk fra fylkesmannen. Fylkesmannen har nå tett oppfølging av barnevernstjenesten. Mange barn har ikke fått den oppfølgingen av barnevernet som de har krav på.

Både fylkesmannen og barnevernstjenesten følger nå opp disse sakene. Stjørdal kommune er pålagt en månedsvis rapportering til fylkesmannen.

Politikerne i Stjørdal har vært opptatt av stadige overskridelser på barnevernsbudsjettet.