- Vi hadde aldri drømt om at motorsport skulle bli så stuereint at det kvalifiserer til kulturpris, sier Johan Kristoffersen.

Han mottok Stjørdal kommunes kulturpris 2016 sammen med tre kompiser under en tilstelning i kulturhuset Kimen torsdag kveld.

Motorkara

«Motorkara» Johan Kristoffersen, Harald Lauritzen og avdøde Helge Hugdahl var tildelt årets kulturpris. De får prisen for innsatsen for motorsport.

De tre har vært helt sentrale i motorsportmiljøet i Stjørdal. De har vært sentrale i oppbyggingen av Lånkebanen med VM i rallycross og det hele som de tre prisvinnerne æres for.

Johan Kristoffersen og Harald Lauritzen mottok prisen sammen med Aud Hugdal, enke etter Helge Hugdal.

For å hedre sin avdøde kamerat valgte prisvinnerne å gi prispengene på 10.000 kroner videre til Kreftforeningen i Stjørdal.

Både Harald Lauritzen og Johan Kristoffersen gir uttrykk for at de savner sin avdøde kamerat. Derfor ønsker de at prispengene skal komme til nytte i arbeidet mot kreftsykdom.

Kommunens kulturpris består av prispengene, diplom og et kunstverk. Kunstverket er laget av stjørdalskunstneren Lise Sivertsen.

Miljøpris

Under tilstelningen mottok Jon Kristian Skei Stjørdal kommunes miljøpris for 2016.

- Jeg er både stolt og ydmyk, sier prisvinneren. Han får prisen for den innsatsen han legger ned for å ta vare på bestanden av storsalamander i Stjørdal.

Skei er forsker ved NTNU og har tatt doktorgrad på storsalamanderen. Men interessen er ikke bare teoretisk. Skei har også lagt ned en uvurderlig innsats med å legge forholdene til rette ute i naturen. Samtidig er han sentral i å formidle kunnskap om storsalamanter til skolebarn.

- Her i Stjørdal har vi verdens nordligste forekomst av storsalamander. Derfor har Stjørdal et spesielt ansvar for å ta vare på denne truede dyrearten, sier Skei.

Ole Vig-prisen

Agnete Kristin Johnsen (22) fra Finnmark ble torsdag kveld tildelt årets Ole Vig-pris. Hun får prisen for den lokale og nasjonale innsatsen som musiker og inspirator.

Agnete selv var forhindret fra å møte i Stjørdal for å ta imot prisen. Hennes manager Stein Vanebo tok imot Ole Vig-prisen på henens vegne.

– Agnete er veldig stolt over å motta Ole Vig-prisen, sier Vanebo.

Agnete Kristin Johnsen er en norsk musiker som er bosatt i Nesseby kommune i Finnmark. Hun startet sin musikkarriere som frontfigur i gruppa The Black Sheeps. Bandet vant Melodi Grand Prix junior i 2008 og ble nummer to i Melodi Grand Prix i 2011.

22-åringen vant den norske finalen i Melodi Grand Prix i 2016 og representerte Norge i den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest.

Stein Vanebo mottok Ole Vig-prisen på vegene av Agnete Kristin Johnsen. Her sammen med stjørdalsordfører Ivar Vigdenes og Robert Mulelid som leder styret for Ole Vig-fondet.