Fra og med lørdag kan du treffe på kolonner med militære kjøretøyer i Trøndelag igjen. Det skjer i forbindelse med at en kompanistridsgruppe på 200 soldater fra det amerikanske marinekorpset har deltatt på øvelser REIN II i Indre Troms.

- En håndfull tanks

Ifølge kaptein Rune Haarstad ved HV12 har de første soldatene fra øvelsen allerede ankommet Værnes. Transport av utstyr starter fra og med lørdag. Han forteller at det ikke er snakk om store mengder

- Det er en håndfull tanks og en del kjøretøy som nå skal fraktes tilbake til fjellanleggene. Det er et moderat antall hvis vi sammenligner med for eksempel Cold Response, sier han. Det er lokale HV-soldater som står for vaktholdet, og de bidrar også med militærpoliti der det kjøres kolonner.

Smidig avvikling

Haarstad kan ikke si eksakt når transportene vil finne sted, men det vil pågå i noen dager fremover.

- Militærpolitiet vil se på dette, og vi vil prøve å kjøre på tidspunkt som gjør at det er til minst mulig hinder for sivilbefolkningen opplyser han.

Under transporten blir man også nødt til å stenge Helltunnelen i perioder

- Det er på grunn av at Hellbrua ikke tåler den tunge transporten, og at de må kjøre midt i veibanen for å komme seg igjennom, men dette er noe vi må komme tilbake til, avslutter han.