Trude Vollheim Webb (52) er ansatt som ny direktør i Arbeidstilsynet. Hun kommer fra stillingen som regiondirektør i Skatt Midt-Norge, der hun har jobbet siden 2007.

Før den tid jobbet hun i fem år som ligningssjef i Stjørdal.

– Det er ikke med et lett hjerte jeg forlater min nåværende arbeidsplass. Men jeg har jobbet med skatt i 15 år, og da var det naturlig å se etter noe annet, sier Webb til Stjørdalens Blad.

Et steg opp

følge Adresseavisen var det 23 søkere til stillingen som toppsjef i Arbeidstilsynet – 16 menn og 7 kvinner.

– Det er sjelden at en stilling på dette nivået i Trøndelag dukker opp. Karrieremessig er det et steg opp, og det er en spennende og viktig etat for samfunnet. Jeg har også kjennskap til Arbeidstilsynet fra før gjennom et godt samarbeid i jobben i Skatt Midt-Norge, sier Trude Vollheim Webb.

52-åringen kom flyttende til Stjørdal våren 2002. Hun kommer opprinnelig fra Lødingen kommune i Nordland. Vollheim Webb tiltrer nyjobben på nyåret.

– Bred erfaring

– Trude har bred erfaring, og jeg er sikker på at hun vil bli en god leder for Arbeidstilsynet. Hun kommer fra en statlig etat som er langt fremme når det gjelder utvikling av risiko- og kunnskapsbasert myndighetsarbeid. Det gir henne verdifull kompetanse i den nye jobben, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie til Arbeidstilsynets hjemmeside.